Διαψεύδεται κάθε πληροφορία περί ύπαρξης δεύτερου κρούσματος

Ολοκληρώθηκε η διακομιδή του 49χρονου από τη Νάξο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

  • Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020 - 18:54

Ελικόπτερο της Πολεμικής αεροπορίας διακόμισε πριν λίγο στο Νοσοκομείο «Αττικόν» τον συμπολίτη μας που βρέθηκε θετικός στη νόσο Covid 19. Ευχόμαστε η περιπέτεια του συμπολίτη μας να έχει αίσιο τέλος και να επιστρέψει υγιής.

Στο Λιμεναρχείο Νάξου πραγματοποιήθηκε απολύμανση με μέριμνα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η απολύμανση του Νοσοκομείου Νάξου.

Ο ΕΟΔΥ έχει αναλάβει την ιχνηλάτηση της αλυσίδας επαφών του ασθενούς. Σύμφωνα με τις οδηγίες του, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τεστ σε συμπολίτες μας και συναδέλφους του ασθενούς, ενώ οι επαφές του ασθενούς που έχουν ήδη ιχνηλατηθεί, τέθηκαν σε καραντίνα, υπό την επιτήρηση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Δήμος μας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να τηρηθεί το σχετικό πρωτόκολλο. Οι ενέργειες γίνονται σε στενή συνεργασία του Δήμου με το Νοσοκομείο Νάξου, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου και τον Λιμενάρχη.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από το Νοσοκομείο Νάξου, διαψεύδεται κάθε πληροφορία περί ύπαρξης δεύτερου κρούσματος.

Τέλος, ως εκπρόσωπος όλων των πολιτών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων ευχαριστώ θερμά τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Νάξου για την υποδειγματική αντιμετώπιση του περιστατικού. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να τηρούμε πιστά και ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, τα οποία είναι ο καλύτερος τρόπος για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης.

Αυτή τη φορά, περισσότερο από ποτέ «Μένουμε σπίτι»!

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Δημήτρης Λιανός