Με γεύσεις Αμοργού οι βραβευμένες «Γαστρονομικές Κοινότητες» του Γιώργου Πίττα

  • Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2020 - 06:31

Με το βραβείο Silver Price στα Tourism Awards 2020, στην κατηγορία της Γαστρονομίας, υποκατηγορία Γαστρονομικού τουρισμού τιμήθηκαν οι «Γαστρονομικές Κοινότητες» του Γιώργου Πίττα, δημιουργό του Greek gastronomy guide και με πλούσιο συγγραφικό έργο στο χώρο της Γαστρονομίας.

Το βραβείο αποτελεί την επιβράβευση ενός προγράμματος που ξεκίνησε το 2019 με στόχο την αξιοποίηση της γαστρονομίας ενός τόπου και την ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας του.

Η Αμοργός επιλέχθηκε από τον εμπνευστή και δημιουργό των «Γαστρονομικών Κοινοτήτων» να συμπεριληφθεί στην παρουσίαση του προγράμματος και στα πρώτα βήματα ενός φιλόδοξου project που έχει ήδη αγκαλιαστεί από δεκάδες περιοχές.

Τον Ιανουάριο του 2020 μέσα από τις «Γαστρονομικές Κοινότητες», οι γεύσεις τις Αμοργού παρουσιάστηκαν στο γαστρονομικό γεγονός «Μένουμε Ελλάδα» στο πλαίσιο της «Expotrof 2020», όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακές συνταγές από την Ευαγγελία Ρούσου και την Ποθητή Δεσποτίδη ενώ οι θεατές ενημερώθηκαν από την Αντιδήμαρχο Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης, Πόπη Δεσποτίδη για τους λόγους που η Αμοργός αποτελεί σημαντικό γαστρονομικό και τουριστικό προορισμό.

Ετικέτες: