Δήμος Κύθνου

Επιχειρησιακό Σχέδιο Ετοιμότητας για τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς της Κύθνου

  • Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2020 - 13:36

Με βασικό γνώμονα την επερχόμενη σταδιακή άρση των μέτρων για τον Τουρισμό και την απαιτούμενη προστασία της δημόσιας Υγείας των Υγειονομικών, των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της Κύθνου ,το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Κ.ΕΠ.Υ.) και το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΕΚΑΒ, εκπόνησαν Σχέδιο Ετοιμότητας και  πρόγραμμα συνεχούς εκπαίδευσης με το όνομα ΕΚΑΒ be S.A.F.E (Stay Alerted- Full Educated) το οποίο απευθύνεται (κατά κύριο λόγο) στο Υγειονομικό Προσωπικό των νησιών του Αιγαίου, έτσι επισκεύτηκαν και το νησί μας.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από το γιατρό Δημόσιας Υγείας κ. Μίχο Νικόλαο, Διευθυντή Ε.Σ.Υ. Κ.ΕΠ.Υ./Ε.Κ.Α.Β. και τους διασώστες εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β. Λάζουρα Σπύρο και Ταναμπασίδου Σοφία-Μαρία, παρουσίασαν συνδυαστικά ένα πρόγραμμα για τη διαχείριση ύποπτων αλλά και επιβεβαιωμένων περιστατικών SARS-CoV-2, εκπαίδευση στη χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας και στη πραγματοποίηση ΚΑΡ.Π.Α. με τις υφιστάμενες σήμερα υγειονομικές συνθήκες.

Το κλιμάκιο επισκεύτηκε, συνοδευόμενο από τον Αντιδήμαρχο κ. Φιλιππαίο Κωνσταντίνο και τη Δημοτική Σύμβουλο κα Σταυρίκου Ειρήνη, το  Αγροτικό Ιατρείο Χώρας την Παρασκευή  12 Ιουνίου 2020 ώρα 9:30 π.μ. και ώρα 10:30 π.μ. το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδος όπου πραγματοποιήθηκαν οι προαναφερόμενες εκπαιδεύσεις.

Τέλος στις 12.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Κύθνου με το Δήμαρχο  κ. Γαρδέρη Σταμάτιο, ο οποίος ενημερώθηκε για τις ενέργειες του κλιμακίου στο νησί.