ΚΟΒ Πάρου ΚΚΕ

Καλούμε τον παριανό λαό να αντισταθεί στους σχεδιασμούς της δημοτικής πλειοψηφίας

  • Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020 - 10:32

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί απέναντι στη λογική που θέλει τις κρατικές και δημοτικές αρχές να αξιοποιούν χρηματοδοτήσεις και κονδύλια  για μικροπολιτικές συναλλαγές ισχυριζόμενοι ανύπαρκτους λόγους. Φυσικά αυτή η λογική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν και στηρίζουν  κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, βάζοντας στο στόχαστρο συνολικά τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων και των δημοτών τους. 
Σε αυτό το πλαίσιο είναι και το λεγόμενο «σκάνδαλο» της ΝΔ με τη διανομή των χρημάτων για τις διαφημιστικές καμπάνιες της πανδημίας, αλλά και οι πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποιούσε τη κρατική τηλεόραση  ως μηχανισμό στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής του και με φωτογραφικές ρυθμίσεις διαμοίρασε συχνότητες και τηλεοπτικές άδειες  των ΜΜΕ. 
Ας  έρθουμε στα δικά μας. Αναφερόμαστε φυσικά στην  προκλητική στάση  της Δημοτικής Αρχής που πήρε «σάρκα και οστά» με την απόφαση του ΔΣ του ΣΥΔΙΣΑΠΑ, για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ με στόχο τη προώθηση της ανακύκλωσης.
Με την απόφαση αυτή και με αστεία επιχειρήματα, θέλησαν να δείξουν πυγμή και να «τιμωρήσουν» τοπικά ΜΜΕ, όπως η «Φωνή της Πάρου» και ο «Φιλελεύθερος», γιατί «τολμούν» να διαφωνούν με τη πολιτική τους και να εκφράζουν αυτή τους τη διαφωνία. 
Ο σφικτός εναγκαλισμός της Δημοτικής Αρχής με την κυβερνητική πολιτική, η χρόνια αδιαφορία για τη διαχείριση των απορριμμάτων, το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στον ΧΥΤΑ, τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στη γύρω περιοχή, δεν λύνονται ούτε με διχαστικές, αυταρχικές αντιλήψεις και πρακτικές ούτε με καμπάνιες ούτε με αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις.
Με την τακτική τους αυτή «προετοιμάζουν» το έδαφος για τη σύμπραξη με ιδιώτες στη διαχείριση των απορριμμάτων, την καρκινογόνα καύση τους και την οικονομική επιβάρυνση των παριανών νοικοκυριών με νέα «χαράτσια».
Είναι ξεκάθαρο για άλλη μια φορά ότι το παιχνίδι που παίζεται με τα χρήματα του παριανού λαού, που αντί να χρησιμοποιούνται για να καλυτερεύσουν την καθημερινότητα  τη δική μας αλλά και των επισκεπτών του νησιού και να εκλείψουν επιτέλους οι άσχημες εικόνες και οι περιβαλλοντικές συνέπειες,  «χρηματοδοτούν» τις πολιτικές καριέρες κάποιων. 
Καλούμε τον παριανό λαό να αντισταθεί στους σχεδιασμούς της δημοτικής πλειοψηφίας «ελέω» κυβερνητικής πολιτικής. 

Ετικέτες: