Σύσταση ειδικής Επιτροπής με μέλη από το Δημοτικό Συμβούλιο, το Λιμενικό, την ΕΛΑΣ, αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο

Αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην Πάρο

  • Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2020 - 06:16

Στη σύσταση Επιτροπής Αντιμετώπισης Παρεμπορίου προχώρησε με ομόφωνη απόφαση ο Δήμος Πάρου, καθώς σύμφωνα με το Δήμαρχο το φαινόμενο του παρεμπορίου οργιάζει στο νησί.

Ως εκτός ημερησίας διάταξης ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου το θέμα της συγκρότησης Επιτροπής Αντιμετώπισης Παρεμπορίου, με το Δήμαρχο Πάρου, κ. Μάρκο Κωβαίο να σημειώνει πως το ζήτημα κρίνεται κατεπείγον, αφού »το φαινόμενο του παρεμπορίου οργιάζει, πρέπει να δείξουμε την παρουσία μας και την πολιτική μας θέληση». Μάλιστα συμπλήρωσε, πως δεδομένου, ότι αυτή τη στιγμή η σεζόν βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, στην περίπτωση που το Δημοτικό Συμβούλιο περιμένει την επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να λάβει απόφαση, ενδεχομένως το φαινόμενο αυτό να μην υπάρχει πλέον.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βλαβερή για την τοπική και εθνική οικονομία πρακτική, η οποία κυρίως εμφανίζεται κατά τους θερινούς μήνες, όπου επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την αθρόα προσέλευση επισκεπτών στο νησί, ο Δήμαρχος εισηγήθηκε τη συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Παρεμπορίου, η οποία απαρτίζεται από έναν σύμβουλο της πλειοψηφίας και συγκεκριμένα τον κ. Παναγιώτη Κεμπάμπη, έναν σύμβουλο της μειοψηφίας, στη θέση του οποίου η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου πρότεινε τον κ. Βασίλη Σιέτο, όπως επίσης και εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου – Αντιπάρου.

 

Ετικέτες: