Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάρου

Αναβάθμιση του δημοτικού σφαγείου Πάρου

Σε προγραμματική σύμβαση με στόχο την αναβάθμιση του εξοπλισμού του Δημοτικού Σφαγείου, προχωρούν ο Δήμος Πάρου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η προγραμματική σύμβαση εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σκοπός της είναι η συνεργασία των δύο μερών, για την προμήθεια ψυκτικών θαλάμων για την λειτουργία του δημοτικού σφαγείου.

Η προμήθεια αφορά την προμήθεια του ψυκτικού θαλάμου για την προσωρινή αποθήκευση των υποπροϊόντων του δημοτικού σφαγείου, την προμήθεια εξωτερικής μονάδας ψήξης υφιστάμενων ψυκτικών θαλάμων συντήρησης κρέατος και την προμήθεια λοιπού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την ορθή λειτουργία των ανωτέρω.

Η προγραμματική σύμβαση έχει ισχύ από την ημέρα υπογραφής της και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη και έχει συνολική χρονική διάρκεια 12 μήνες, με δυνατότητα παράτασής της για ένα χρόνο ακόμη.

Αναλυτικότερα, το χρονοδιάγραμμα αφορά σε προθεσμία έξι μηνών για τη δημοπράτηση και υπογραφή της σύμβασης με τον προμηθευτή που θα προκύψει και προθεσμία άλλων έξι μηνών για την προμήθεια, εγκατάσταση και παραλαβή του εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τη χορήγηση χρηματοδότησης μέχρι του ποσού των 50 χιλιάδων ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), για την προμήθεια, ενώ ο Δήμος Πάρου αναλαμβάνει:

  • Τη Σύνταξη και την Έγκριση του Φακέλου Δημοπράτησης της πράξης

  • Τη μέριμνα για την λήψη όποιων Αδειοδοτήσεων/εγκρίσεων απαιτούνται

  • Τη διενέργεια του διαγωνισμού, την αξιολόγηση των προσφορών και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία

  • Να ελέγχει ποιοτικά και ποσοτικά τα παραδοτέα και να τα παραλαμβάνει βάσει της σχετικής σύμβασης

  • Την όποια συμπληρωματική χρηματοδότηση απαιτηθεί, πέραν της χορηγούμενης από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου χρηματοδότησης για την υλοποίηση της πράξης, βάσει της Εγκεκριμένης μελέτης. Επίσης την όποια χρηματοδότηση τυχόν απαιτηθεί για αποπληρωμές πέραν του χρόνου ισχύος της παρούσας σύμβασης και των παρατάσεων της

  • Να μεριμνήσει ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας εργαζομένων και πολιτών, στους χώρους κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού

  • Να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την πορεία υλοποίησης και να αποστέλλει στην Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της ΠΝΑ όλες τις αποφάσεις για την εν λόγω πράξη.

Η προγραμματική σύμβαση εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ετικέτες: