«Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ να λύσει άμεσα το πρόβλημα της στέγασης»

  • Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, 2020 - 12:09

Στο πρόσφατο αφήγημα του ο Αντιδήμαρχος Π. Κεμπάμπης, εκείνος που κατά τα λεγόμενα του «φόρτωσε για Δήμαρχο τον Μ. Κωβαίο στις πλάτες των παριανών για άλλα τέσσερα χρόνια», στοχοποίησε τη σύμβουλο μας Φλώρα Μαούνη. Έναν άνθρωπο που για την κοινωνική και ανθρωπιστική του προσφορά και αλληλεγγύη δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο λόγος; Οι ευθύνες οι δικές του και του Δημάρχου σχετικά με τη στέγαση του ΕΚΑΒ.

Ζητήθηκε λοιπόν από τη Δημοτική αρχή, να μισθώσει ακίνητο της Φλ. Μαούνη για στέγαση του ΕΚΑΒ, κάτι που και η ίδια επιθυμούσε. Όμως «λησμόνησαν» ότι ο Δήμος δεν έχει δυνατότητα μίσθωσης ακινήτων για άλλους φορείς, αλλά ο Αντιδήμαρχος «τελών εν αγνοία» για μια ακόμα φορά, επέμενε ότι θα «καθαρίσει» ο ίδιος.

Η «λύση» που βρέθηκε ήταν να μισθώσει ο Δήμος ακίνητο για αποθήκη του που θα κάλυπτε ανάγκες του Δήμου και ένα μέρος του μισθωμένου ακινήτου θα το παραχωρούσε για στέγαση του ΕΚΑΒ. Το «αμάρτημα» της Φλ. Μαούνη ήταν ότι δεν ήθελε να μισθώσει το ακίνητο της για αποθήκη του Δήμου. Φιλοξένησε λοιπόν για δυο μήνες χωρίς μίσθωμα το ΕΚΑΒ με καταληκτική ημερομηνία το τέλος Οκτωβρίου. Ενώ οι ημέρες πέρναγαν ο Αντιδήμαρχος ήταν «εξαφανισμένος» στη προσπάθεια της να επικοινωνήσει μαζί του.

«Εμφανίστηκε» ξανά για να καταλογίσει στη Λαϊκή Συσπείρωση και τη Φλ. Μαούνη προσωπικά την ανευθυνότητα της διοίκησης του ΕΚΑΒ για τη στέγαση της υπηρεσίας του και τη κυβερνητική αναλγησία για τις υποβαθμισμένες Δομές Δημόσιας Υγείας στο νησί μας.

Κατά τον Π. Κεμπάμπη λοιπόν, δεν είναι ένοχη η πολιτική της κυβέρνησης για την ανοχύρωτη Δημόσια Υγεία αλλά η Λαϊκή Συσπείρωση και η Φλ. Μαούνη !!!

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ εδώ και επτά μήνες είχε όλο τον χρόνο να λύσει το πρόβλημα της στέγασης του προσωπικού του στη Πάρο, αλλά αδιαφόρησε. Το αποτέλεσμα είναι το Κέντρο Υγείας, που στερείται των απαιτούμενων χώρων, να αναγκαστεί να παραχωρήσει για τη στέγαση του ΕΚΑΒ το ISOBOX το προβλεπόμενο για COVID περιστατικά, υποβαθμίζοντας παραπέρα τις δυνατότητές του.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η Διοίκηση του ΕΚΑΒ να λύσει άμεσα το πρόβλημα της στέγασης με ανθρώπινες συνθήκες του προσωπικού του.