Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον Covid-19 στο Κέντρο Υγείας Πάρου

  • Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021 - 13:23

Μετά από σχετική ενημέρωση από τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό, ο Δήμος Πάρου και η Διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ. Πάρου, θέλουμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους του νησιού ότι το Κέντρο Υγείας έχει οριστεί ως εμβολιαστικό κέντρο για τον Covid-19 και οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 28-01-2021.

Όσοι πολίτες επιθυμούν τον εμβολιασμό τους στην Πάρο και δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους είτε μέσω της της ειδικής πλατφόρμας http://emvolio.gov.gr,  είτε με επίσκεψή τους στα ΚΕΠ ή τα Φαρμακεία.

Για την εγγραφή τους, απαραίτητα στοιχεία είναι οι κωδικοί TAXIS, το ΑΜΚΑ και  το ΑΦΜ τους, ενώ η επιβεβαίωση του προτεινόμενου ραντεβού γίνεται μέσω γραπτού μηνύματος sms στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Επίσης, αν πολίτης εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση δεν επιβεβαιώσει ή δεν αποδεχθεί το ραντεβού, δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού, με την παραπάνω διαδικασία.

Στην περίπτωση που κάποιος αναζητά ραντεβού μέσω της πλατφόρμας και δεν εμφανίζεται το εμβολιαστικό κέντρο της Πάρου, μπορεί να το επιλέξει   αλλάζοντας τον ταχυδρομικό κωδικό.

Για τις ανάγκες του εμβολιασμού, το Κέντρο Υγείας Πάρου έχει εξασφαλίσει την προμήθεια του απαιτούμενου ειδικού εξοπλισμού και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει πραγματοποιήσει την παρακολούθηση σεμιναρίων εμβολιασμού.

Τέλος την περίοδο αυτή  τα ραντεβού κλείνονται για τις ηλικιακές ομάδες 85+ και 80-84 ετών.