ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ο ΣΥΝΑΝΚ για τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας

  • Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:11

Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί την παγκόσμια υγειονομική κρίση για να εφαρμόσει ακόμηπιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές με παραπέρα αποδυνάμωση του δημόσιου τομέα, διάλυσηκαι ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων,θέσπιση της 10ωρης εργασίας, περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, κλιμάκωση τωνιδιωτικοποιήσεων και αδιαφανών συμβάσεων και προμηθειών, αύξηση της ανεργίας με το κλείσιμοεπιχειρήσεων λόγω της παρούσας κατάστασης με το lockdown. Δεν χρησιμοποιεί τουςαπαιτούμενους πόρους για τη στήριξη της κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά και για την ενίσχυσητου δημόσιου συστήματος υγείας , το οποίο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Και στον τομέα της Παιδείας προωθεί ένα νομοσχέδιο που χαρακτηρίζεται ως «νομοθετικότερατούργημα» που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των ασθενέστερωνκοινωνικών στρωμάτων, «σπρώχνει» τους νέους στα ιδιωτικά κολέγια και διαμορφώνει ένακαθεστώς αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια, με σημαντικό περιορισμό των ατομικώνδικαιωμάτων. Είναι το 3ο αντιδραστικό νομοσχέδιο σε αυτές τις συνθήκες, μετά την ψήφισητου πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση την άνοιξη, την ψήφιση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τον Δεκέμβρη.

Για αυτό τον λόγο οι κινητοποιήσεις μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, όλο αυτό τοδιάστημα, ενάντια σε αυτά τα αντιδημοκρατικά σχέδια αποτελούν για όλους μας πηγή δύναμης καιέμπνευσης. Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση των μελών του Φοιτητικού Συλλόγου τουΤμήματοςΜηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτωντου Πανεπιστημίου Αιγαίου πουπραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 30 Γενάρη στην Σύρο.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις δασκάλων, καθηγητών, φοιτητών και τα συλλαλητήρια της Πέμπτης 04-02-2021, ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.

Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων

Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη

Ελευθερία, Παιδεία, Δημοκρατία

Ετικέτες: