Προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του Δήμου Κύθνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης σε Χώρα, Δρυοπίδα και Μέριχα

Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Κύθνο

  • Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:13

 

Προγραμματική σύμβαση, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την υλοποίηση του έργου “Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση, βελτιστοποίηση και αντικατάσταση τμημάτων των δικτύων ύδρευσης των οικισμών Χώρας, Δρυοπίδας και Μέριχα”, συνήψε ο Δήμος Κύθνου.

Με στόχο την κάλυψη των απαιτήσεων για την εκτίμηση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας του Δήμο Κύθνου, για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για το νησί της Κύθνου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την άσκηση, για λογαριασμό του Δήμου, της αρμοδιότητας να λειτουργήσει ως δικαιούχος του έργου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΝΑΙ αναλαμβάνει να εκτελέσει τις παρακάτω ενέργειες ενδεικτικά:

  • Ωρίμανση του έργου (έλεγχος πληρότητας, θεώρηση ή σύνταξη μελετών και λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων)

  • Οργάνωση και σχεδιασμό υλοποίησης

  • Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την ένταξή της στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

  • Σύνταξη ή/και επικαιροποίηση διακηρύξεων, έλεγχος πληρότητας και επίβλεψη σύνταξης των σχεδίων διακηρύξεων στην περίπτωση σύνταξης από μελετητικό γραφείο

  • Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου σύμφωνα με τη νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων

  • Υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τους αναδόχους, οι οποίες όμως θα συνυπογραφούν και από τον Δήμο Κύθνου, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες τιμολογούνται σε αυτόν

  • Σύνταξη και υποβολή τεχνικών δελτίων υποέργων

  • Διαχείριση και παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου

  • Παραλαβή του έργου στο σύνολό του, και

  • Παράδοση του έργου σε πλήρη λειτουργία στον Δήμο Κύθνου με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του Έργου της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 540.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Π.Δ.Ε., μετά από την εγγραφή του σε Συλλογική Απόφαση, έπειτα από την ένταξή του σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιόδου 2014-2020.

Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της σύμβασης προβλέπει για την ολοκλήρωση της εκπόνησης και τον έλεγχο της τεχνικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης δυο μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, για τις διαδικασίες δημοπράτησης και υπογραφής της σύμβασης έντεκα μήνες από την υπογραφή, για την υλοποίηση/κατασκευή του έργου είκοσι εννέα (29) μήνες από την υπογραφή, και για την οριστική παραλαβή του έργου σαράντα τέσσερις μήνες από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Συνολικά η διάρκεια της σύμβασης μεταξύ Δήμου Κύθνου και ΠΝΑΙ, προβλέπεται να είναι 44 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα δίκτυα με στόχο την εξασφάλιση ικανοποιητικών πιέσεων στο σύνολο των δικτύων και περιορισμό των διαρροών εξασφαλίζοντας τη λειτουργία ενός συστήματος υδροδότησης με αποδεκτό επίπεδο εξυπηρέτησης των καταναλωτών. Περιλαμβάνεται η αντικατάσταση τμημάτων αγωγών και η συμπλήρωση των δικτύων με τοποθέτηση αγωγών κατάλληλων διαμέτρων και κλάσεων πίεσης για τη διανομή του νερού στα εσωτερικά δίκτυα των οικισμών Χώρα, Δρυοπίδα και Μέριχα σε ένα μήκος της τάξης των 9,0 km, όπου οι αγωγοί είτε δεν υφίστανται καν, είτε είναι κατασκευασμένοι από ακατάλληλο υλικό, είτε έχουν ανεπαρκή διάμετρο, είτε παρουσιάζουν θραύσεις λόγω παλαιότητας ή κακής κατασκευής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στην ολοένα και αυξανόμενη κατανάλωση και να υποβαθμίζουν την ποιότητα του πόσιμου νερού. Για την προστασία των αγωγών θα τοποθετηθούν δικλείδες μείωσης –ρύθμισης πίεσης σε επιλεγμένα σημεία των οικισμών, προκειμένου να αποφεύγονται οι υψηλές πιέσεις σε συγκεκριμένα χαμηλά σημεία των δικτύων ύδρευσης. Επίσης, θα τοποθετηθούν δικλείδες ελαστικής έμφραξης προκειμένου να διασφαλίζεται η απομόνωση τμημάτων του δικτύου.

p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; orphans: 2; widows: 2; background: transparent }p.western { font-family: "Times New Roman", serif; font-size: 12pt; so-language: el-GR }p.cjk { font-family: "NSimSun"; font-size: 12pt; so-language: zh-CN }p.ctl { font-family: "Lucida Sans", sans-serif; font-size: 12pt; so-language: hi-IN }

Ετικέτες: