Εκ νέου παραχώρηση χώρου εντός του λιμένα Καταπόλων από το ΔΛΤ Αμοργού για την ολοκλήρωση του φακέλου χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του υδατοδρομίου

Προχωρά η διαδικασία ίδρυσης υδατοδρομίου στην Αμοργό

  • Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:16

Με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση του μεγάλου έργου πνοής, αναφορικά με τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Αμοργό, το Λιμενικό Ταμείο Αμοργού, προχώρησε στην παραχώρηση του απαιτούμενου χώρου.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης, από το Δήμαρχο Αμοργού, κ. Ελευθέριο Κραΐσκο, όσον αφορά στην πορεία της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, όταν είχε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως η διαδικασία προχωρά με γοργούς ρυθμούς και πως σύντομα θα υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις, το ΔΛΤ Αμοργού, ήλθε με απόφασή του να επικαιροποιήσει της απαιτούμενες άδειες.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με απόφαση του ΔΛΤ, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου στην Αμοργό, χρειάζονται, μεταξύ άλλων, απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για:

- Παραχώρηση χρήσης χώρου ευθύνης του Δ.Λ.Τ. Αμοργού για τη λειτουργία υδατοδρομίου στην Αμοργό και

- Επιβεβαίωση στοιχείων νόμιμου εκπροσώπου και αντικλήτου για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών αδειοδότησης του υδατοδρομίου Αμοργού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, απαιτήθηκε η λήψη απόφασης από το Φορέα διοίκησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης του λιμένα Καταπόλων Αμοργού όπου θα γίνει το υδατοδρόμιο (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού), για παραχώρηση χρήσης χώρου ως υδατοδρομίου εντός της ζώνης λιμένα Καταπόλων Αμοργού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2971/2001, όπως ισχύει. Η σχετική απόφαση παραχώρησης χρήσης ανακαλείται σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης για χορήγηση άδειας ίδρυσης ή ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου.

Κατά την εισήγηση του θέματος υπενθυμίστηκε, ότι σχετική απόφαση επί του θέματος είχε ληφθεί και το έτος 2018, η οποία πρέπει να επικαιροποιηθεί.

Ο χώρος που θα παραχωρηθεί για τις ανάγκες χρήσης και λειτουργίας του υδατοδρομίου Αμοργού θα είναι – ως προελέχθη - για χρήση εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καταπόλων Αμοργού, εμβαδού 150 τ.μ. περίπου (θαλάσσιος και χερσαίος),στο λιμάνι Καταπόλων Αμοργού και συγκεκριμένα στη δεξιά πλευρά εισόδου του λιμανιού, όπως αποτυπώνεται στο εγκεκριμένο τοπογραφικό διάγραμμα που είναι θεωρημένο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμοργού.

Επιπλέον, ως νόμιμος εκπρόσωπος, δεδομένου ότι και στην προϋπάρχουσα απόφαση είχε οριστεί ο Πρόεδρος του ΔΛΤ και π. Δήμαρχος, κ. Φωστιέρης, ορίστηκε και τώρα ο Πρόεδρος του Ταμείου και Δήμαρχος, κ. Καραΐσκος.

Η απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς τα δύο από τα τρία σκέλη της, ωστόσο ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Αμοργού, κ. Ανδρέας Μπονίδης, καταψήφισε το δεύτερο σκέλος που αφορά στον συγκεκριμένο χώρο, για λόγους χωροταξικούς και ασφάλειας των ανθρώπων και των σκαφών, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να βρεθεί άλλο μέρος πιο κατάλληλο και ασφαλές.

Ετικέτες: