Ντίνα Σαμψούνη, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Δήμου Μυκόνου

«14 μήνες μετά συνεχίζουμε και προσέχουμε»

  • Δευτέρα, 12 Ιουλίου, 2021 - 12:16

Οι μεγάλες τουριστικές ροές, η υψηλή κινητικότητα λόγω των θερινών διακοπών, οι εικόνες συγχρωτισμού σε συνδυασμό με τη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων έν μέσω  της μετάλλαξης «Δέλτα», είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των κρουσμάτων στο νησί μας.

Δεκατέσσερις μήνες  μετά τον ερχομό της πανδημίας, έχουμε διανύσει μια τεράστια, δύσκολη πορεία. Μια πορεία επίπονη, που μας έχει στερήσει πολλά.

Δεκατέσσερεις μήνες  μετά, δίνουμε ακόμα τη μάχη.

Νύχτα και μέρα, ξεπερνάμε τον εαυτό μας.

Δεκατέσσερεις μήνες  μετά όλοι μας πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει. ΜΑΖΙ Πολιτεία, ΚΥ, Δήμος και Πολίτες έχουμε καταφέρει πολλά.

Κοιτάμε πίσω μας και κρατάμε μόνο τον κοινό αγώνα.

Συνεχίζουμε και επιμένουμε.

Μόνη μας έννοια να πετύχουμε τον κοινό σκοπό, να μείνουμε όλοι ασφαλείς ως το τέλος αυτής της περιπέτειας.  Αυτή είναι η φροντίδα μας, αυτή είναι η αγωνία μας, αυτό είναι το καθημερινό μας στοίχημα.

Οι επόμενοι όμως μήνες θα κρίνουν την τελική έκβαση του πολέμου κατά της πανδημίας όσο και τη θέση της Μυκόνου στη μετάκορωνοϊό εποχή.

Οι αποφάσεις για κάθε μέτρο πρόληψης που πρέπει να ληφθεί ανήκουν στα αρμόδια Υπουργεία και σε αυτές πρέπει όλοι να υπακούμε.

Μόνον η συντεταγμένη πολιτεία έχει την πληροφόρηση και τα μέσα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Δεκατέσσερεις μήνες  μετά, σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όσα έχετε κάνει. Για την κούραση που αντέχετε, για την πρωτοφανή συμμετοχή σας στην εμβολιαστική  διαδικασία, για τη μάσκα που δεν ξεχνάτε, για κάθε φορά που είπατε «όχι» όταν τόσο ανάγκη είχατε να πείτε «δεν πειράζει».

Με όπλα τον εμβολιασμό,  την ατομική και συλλογική ευθύνη και φυσικά την συστηματική  χρήση της μάσκας,  μπορούμε να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι.

Καλή μας δύναμη!

Ετικέτες: