Δήμος Μυκόνου και Π.Α.Κ.Ο. «Γεώργιος Αξιώτης» ενώνουν δυνάμεις για την υλοποίηση έργων βελτίωσης στο «Γρυπάρειο» πολιτιστικό κέντρο και παιδικούς σταθμούς

Αναβάθμιση στο «Γρυπάρειο» και στους παιδικούς σταθμούς

Με μία προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και του ΠΑΚΟ «Γεώργιος Αξιώτης» αναμένεται η υλοποίηση σημαντικών έργων αναβάθμισης, τόσο στο ‘Γρυπάρειο’ πολιτιστικό κέντρο Μυκόνου, όσο και σε παιδικούς σταθμούς στο νησί.

Πιο συγκεκριμένα, το ΝΠΔΔ Πολιτιστικός Αθλητικός Κοινωνικός Οργανισμός (Π.Α.Κ.Ο.) «Γεώργιος Αξιώτης», κατόπιν υποβολής αιτήματος στήριξης στο πρόγραμμα LEADER (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020), στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του τοπικού προγράμματος για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα στης Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων Α.Ε., έχει ενταχθεί στην Υποδράση 19.2.4.2 «Στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών υποδομών (π.χ. παιδικοί σταθμοί, αγροτικά ιατρεία κ.λπ.)», λαμβάνοντας έγκριση ύψους 98.775,92 ευρώ για φωτισμό και ηχητικό εξοπλισμό στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο ευρώ και ακόμη μία χρηματοδότηση ύψους 97.161,60 ευρώ για έργα διαμόρφωσης αύλειων και λοιπών χώρων και προμήθειας λοιπού εξοπλισμού των παιδικών σταθμών.

Για την υλοποίηση των ανωτέρων πράξεων, λαμβάνοντας υπόψη και το ύψος του εκτιμώμενου προϋπολογισμού τους, θα χρειαστεί να προκηρυχθεί ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός, αφού πρώτα προηγηθεί η σύνταξη των σχετικών τευχών δημοπράτησης. Η οργανωτική διάρθρωση Π.Α.Κ.Ο. «Γεώργιος Αξιώτης», η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και κυρίως το γεγονός ότι δεν διαθέτει συγκροτημένη Τεχνική Υπηρεσία, και ταυτόχρονα οι ιδιαίτερες απαιτήσεις τεχνικής επάρκειας, οργάνωσης, διαχείρισης και υλοποίησης του τεχνικού αντικειμένου των ανωτέρω έργων καθιστούν ανέφικτη την ανταπόκριση του στις απαιτήσεις για την υλοποίηση αυτών.

Ως εκ τούτου το ΝΠΔΔ απευθύνεται στο Δήμο Μυκόνου, ο οποίος διαθέτει συγκροτημένη Τεχνική Υπηρεσία με την απαιτούμενη στελέχωση και είναι σε θέση να υποστηρίξει τον Π.Α.Κ.Ο. «Γεώργιος Αξιώτης», υποκαθιστώντας τον πλήρως, για την υλοποίηση των πράξεων αυτών.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης θα αποτελεί η άσκηση της αρμοδιότητας υλοποίησης των Πράξεων με τίτλο: (Α) «Φωτισμός και ηχητικός εξοπλισμός στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου» και (Β) «Αύλειοι χώροι, διαμόρφωση κουζίνας, εγκαταστάσεις θέρμανσης και λοιπός εξοπλισμός των Παιδικών Σταθμών Ομβροδέκτη και Άνω Μεράς Μυκόνου», για λογαριασμό του ΝΠΔΔ «Γεώργιος Αξιώτης» (Κύριος του Έργου) από τον Δήμο Μυκόνου (Φορέας Υλοποίησης).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, ο Δήμος Μυκόνου ως φορέας υλοποίησης θα αναλάβει την άσκηση για λογαριασμό του Π.Α.Κ.Ο. «Γεώργιος Αξιώτης» της αρμοδιότητας να λειτουργήσει ως δικαιούχος των Πράξεων και να εκτελέσει τις παρακάτω ενέργειες ενδεικτικά:

1. Ωρίμανση των Έργων (έλεγχος πληρότητας, θεώρηση ή σύνταξη μελετών και λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων όπου χρειάζονται).

2. Οργάνωση και σχεδιασμό υλοποίησης.

3. Σύνταξη ή/και Επικαιροποίηση διακηρύξεων.

4. Διενέργεια διαδικασιών ανάθεσης και επιλογής αναδόχου σύμφωνα με τη νομοθεσία Δημοσίων Συμβάσεων.

5. Υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με αναδόχους, οι οποίες συνυπογράφονται από τον Κύριο του Έργου, εφόσον οι υπηρεσίες τιμολογούνται σε αυτόν.

6. Διαχείριση και παρακολούθηση της υλοποίησης των Πράξεων.

7. Παρακολούθηση χρηματοροών και υποστήριξη του κυρίου του έργου στην εκτέλεση πληρωμών σε βάρος του προϋπολογισμού του Έργου.

8. Παραλαβή των Έργων στο σύνολό τους (στις περιπτώσεις τεχνικών έργων έως και την οριστική παραλαβή).

9. Παράδοση των Έργων σε πλήρη λειτουργία στον Κύριο των Έργων με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση.

Ετικέτες: