Απάντηση του Δημάρχου Κιμώλου στην αντιπολίτευση για το ζήτημα της εκλογής προεδρείου

  • Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, 2022 - 15:24

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας εδώ και αρκετό καιρό επιδεικνύει σε βάρος του Δήμου Κιμώλου πολιτικά εγκληματική συμπεριφορά, προδίδοντας και βάναυσα προσβάλλοντας την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό τους μια μερίδα των δημοτών της Κιμώλου.

Στις 9.1.2022, όπως ορίζει ο Νόμος, εκλέχθηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου με νόμιμες διαδικασίες και όταν κλήθηκε να αναλάβει καθήκοντα προκειμένου να ακολουθήσει η εκλογή των μελών της οικονομικής επιτροπής, διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν δικαιολογημένα οι εκλεγμένες Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Προέδρευσε λοιπόν σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ.2 του Νόμου 3852/2010 της συνεδρίασης, ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικός Σύμβουλος, με την παρουσία της γραμματέως του δημοτικού Συμβουλίου. Που είναι η παρανομία που ισχυρίζονται τα μέλη της μειοψηφίας ότι έγινε; Για άλλη μια φορά, μόνο στο πολιτικά ανεπαρκές μυαλό τους.

Μάλιστα, τα αξιότιμα μέλη της μειοψηφίας, κατέθεσαν πρόχειρα την υποψηφιότητά τους για την συμμετοχή τους στην Οικονομική επιτροπή με προφορική δήλωση στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και αποχώρησαν χωρίς να ψηφίσουν καν τους εαυτούς τους, σε μια προσπάθεια να τορπιλίσουν τη διαδικασία. Διαπιστώνεται για άλλη μια φορά ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για την πολιτική τους ανέλιξη, παρά για το καλό του τόπου μας και προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου Κιμώλου,τον οποίο θέλουν χωρίς οικονομική επιτροπή για να μην μπορεί να λειτουργήσει. Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία να δούμε, αν θα καταθέσουν, κατά τη συνήθη τακτική τους, προσφυγή κατά του εαυτού τους μέσα στις επόμενες ημέρες και εκεί (χρησιμοποιώντας τις δικές τους προσφιλείς εκφράσεις) «θα γελάσει ο κάθε πικραμένος».

Όσον αφορά, στους απάνθρωπους, ειρωνικούς σχολιασμούς της αντιπολίτευσης αναφορικά με την αεροδιακομιδή του 18χρόνου Χρήστου(ο οποίος τυγχάνει να είναι εγγονός του Αντιδημάρχου Κιμώλου) λόγω σοβαρού ισχαιμικού επεισοδίου, τους αφήνουμε στην κρίση του καθενός.

Παρά τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης, συνεχίζουμε υπεύθυνα την αναπτυξιακή πορεία της Κιμώλου, με αποφάσεις και έργα ουσίας, τα χαρτιά και τα τυπικά τα αφήνουμε στην αντιπολίτευση, η οποία έχει καταντήσει πλέον φανερά γραφική και επικίνδυνη για το νησί μας.

Ο Δήμαρχος Κιμώλου,
Κωνσταντίνος Βεντούρης
 

 

Ετικέτες: