Σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων στοχεύει η Φολέγανδρος

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Φολεγάνδρου ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», αναφορικά με την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Η Δήμαρχος Φολεγάνδρου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, τόνισε, πως «ως Δήμος οφείλουμε να φροντίζουμε και να προστατεύουμε τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που υπάρχουν στην περιοχή μας. Προκειμένου να κατασκευάσουμε κάποιες εγκαταστάσεις καταφυγίων αλλά κυρίως να υλοποιήσουμε πρόγραμμα στειρώσεων και περίθαλψής τους, προτείνω να υποβάλλουμε αίτημα στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ».

Η συγκεκριμένη πρόσκληση του προγράμματος αφορά τη χρηματοδότηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς και για λοιπό πάγιο εξοπλισμό που απαιτείται για την υλοποίηση από τους Δήμους των επιχειρησιακών προγραμμάτων, που προβλέπονται από τον ν.4830/2021 (Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις).

Βασικοί στόχοι είναι η δημιουργία και η βελτίωση των εν λόγω υποδομών και η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού κατά τα οριζόμενα στον ν. 4830/2021 ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων από τους Δήμους υπηρεσιών στον τομέα της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών.