Δήλωση Ανδρέα Νεφελούδη (Υ.Ε.Π. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) για την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στην Σύρο

  • Κυριακή, 6 Μαρτίου, 2022 - 15:17

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο πρωθυπουργός της χώρας στην διάρκεια της επίσκεψης του στην Σύρο και πιό συγκεκριμένα στο Νεώριο, επαίνεσε το εργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναλειτουργία, με όλους τους εργαζόμενους ενεργούς, του Νεωρίου.

Ένα έργο που απέδωσε 700 θέσεις εργασίας, σήμερα μόνιμες (πλήρους ή και μερικής απασχόλησης), απέδωσε 11 εκατομμύρια € στην οικονομία του νησιού από τους εργαζόμενους, και τους ντόπιους πιστωτές που δεν τους αφαιρέθηκε ούτε σεντ και αναζωογόνησε το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ένα έργο που ολοκληρώθηκε από το εγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης που έγινε το 2018, άρχισε να υλοποιείται το 2019 και οριστικοποιηθηκε το 2020.

Η συμβολή της κυβέρνησης του κου Μητσοτάκη ήταν η διοργάνωση των εγκαινίων,

συγχαρητήρια

 

Σήμερα ο κος Μητσοτάκης υπέγραψε κάποιες συμφωνίες που περιλαμβάνονταν στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Νεωρίου όπως:

  1. η συμφωνία ΕΛΚΕΘΕ και Νεωριου για την παρακολούθηση της ενδεχόμενης ρύπανσης της λιμενολεκάνης της Ερμούπολης και  την λήψη μέτρων απορρύπανσης
  2. η συμφωνία για την κάλυψη ειδικοτήτων που λείπουν από την στελέχωση του Ναυπηγείου έτσι ώστε να εξαλειφθεί η εργολαβική εργασία (οι αρμόδιοι φορείς επιμελητήριο κλπ γνωρίζουν τις προσπάθειες προς τουτο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την κυβερνητική καθυστέρηση για την έγκριση σχετικών κονδυλίων)
  3. η συμφωνία με επιχειρηματικούς κολοσσούς της τεχνολογικής καινοτομίας για την εφαρμογή της ρομποτικής (πρώτη φορά στην Ελλάδα) στην Ναυπηγική βιομηχανία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τούτο είχε αποτυπωθεί στα συμπεράσματα του περιφερειακού συνεδρίου του Νοτίου Αιγαίου το 2018 και όπως αποτυπώθηκε επίσης στα στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης του Νεωρίου η Σύρος θα μπορούσε και μπορεί, να αποτελέσει για όλους αυτούς τους λόγους, με πυλώνα το Νεώριο, την πρωτεύουσα της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα.

Αυτό τώρα υλοποιείται, με την δική μας συνδρομή.

Θα συνιστούσαμε στον κο Πρωθυπουργό, αντί να καπηλεύεται το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, περιδιαβαίνοντας μέσα στην αδιαφορία των πολιτών, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, να φροντίσει να μην απολυθούν οι 600 και πλέον εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά, που πουλήθηκε μπιρ παρά και να υπογράψει, η κυβέρνηση του,  άμεσα το σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου της Ελευσίνας για να μην βρεθούν και εκεί στον δρόμο περίπου 750 εργαζόμενοι.

Κατά τα άλλα χαιρετίζουμε με αγάπη και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και το Νεώριο συνολικά και τους δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα η σοβαρή και στιβαρή δύναμη εγγύησης της δουλειάς τους και της παραγωγικής ανασυγκρότησης του Νησιού και των Κυκλαδων.

Φίλοι του Νεώρειου, φίλοι κάτοικοι του Νησιού, φίλοι Κυκλαδίτες, είμαστε ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ.