Παρατείνεται έως και τον Μάιο του 2023 η παραλαβή του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης υδατικού ισοζυγίου και ελέγχου ποιότητας νερού στο Δήμο Πάρου

Σημαντική καθυστέρηση ελέω Covid-19

  • Τετάρτη, 30 Μαρτίου, 2022 - 06:16

Στην παράταση της σύμβασης με τον ανάδοχο, προκειμένου να παραδοθεί το έργο «Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης υδατικού ισοζυγίου και ελέγχου ποιότητας σε ζώνες του υφιστάμενου δικτύου μεταφοράς και διανομής πόσιμου νερού Δήμου Πάρου», έως τον Μάιο του 2023 προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, προτάθηκε η έγκριση παράτασης του συμβατικού χρόνου παράδοσης της συγκεκριμένης προμήθειας, με φορέα υλοποίησης το ∆ήμο Πάρου κατά οκτώ μήνες, ήτοι έως την22-05-2023, χωρίς την επιβολή κυρώσεων, συνεπεία σοβαρών λόγων που κατέστησαν αντικειμενικώς αδύνατη την εμπρόθεσμη παράδοση των συμβατικών ειδών χωρίς αυτό να οφείλεται σε υπαιτιότητα του προμηθευτή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση, οι σοβαροί λόγοι στοιχειοθετούνται λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας covid-19, η οποία επηρεάζει το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας και ειδικότερα την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού με συνέπεια την έλλειψη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και στις καθυστερήσεις στην παράδοση ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Υπενθυμίζεται, ότι βάσει της σύμβασης που συνυπογράφτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 2020 από το Δήμο Πάρου, τη ΔΕΥΑ Πάρου και τον ανάδοχο, η συνολική προθεσμία εκτέλεσης της προμήθειας/εγκατάστασης μαζί με την περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας ορίζεται σε 24 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης (21 μήνες για την παράδοση και 3 μήνες για την εκπαίδευση, την τεκμηρίωση και τη δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος).

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.356.520,80 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης υδατικού ισοζυγίου και ελέγχου ποιότητας σε ζώνες του υφιστάμενου δικτύου μεταφοράς και διανομής του πόσιμου νερού του Δήμου Πάρου.

Συγκεκριμένα, στο αντικείμενο περιλαμβάνεται:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία δύο Σταθμών Διαχείρισης Πίεσης (ΣΔΠ) σε επιλεγμένη ζώνη του δικτύου με χρήση τηλεμετρικών καταγραφικών, πιεζοθραυστικών δικλείδων, διατάξεων εξελιγμένης διαχείρισης πίεσης, διατάξεων παραγωγής ενέργειας, λοιπά μετρητικά όργανα και παρελκόμενο εξοπλισμό.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία οκτώ Σταθμών Μέτρησης Ποιότητας - Πίεσης (ΣΜΠΠ) σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου με χρήση τηλεμετρικών καταγραφικών, υδραυλικού και παρελκόμενου εξοπλισμού.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη δημιουργία Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Κατανάλωσης (ΤΣΕΚ) στις απολήξεις των επιλεγμένων ζωνών του δικτύου με χρήση μετρητών κατανάλωσης με τηλεμετρικές διατάξεις καταγραφής και επικοινωνίας και παρελκόμενο εξοπλισμό.
  • Προμήθεια Φορητών Σταθμών Ελέγχου (ΦΣΕ) που περιλαμβάνουν διατάξεις λήψης και επεξεργασίας δεδομένων κατανάλωσης με λογισμικό, ακουστικό γαιόφωνο, διάταξη επισκόπησης αγωγών, φορητή διάταξη μέτρησης ποιότητας νερού και διατάξεις ακουστικής καταγραφής διαρροών.
  • Επέκταση του υφιστάμενου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου (ΚΣΕ) ο οποίος θα περιλαμβάνει εξοπλισμό, λογισμικά κλπ. καθώς και διασύνδεση όλων των νέων Σταθμών Ελέγχου με το υφιστάμενο SCADA
  • Παράδοση σε θέση πλήρους και κανονικής λειτουργίας του συνολικού συστήματος
  • Δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος καθώς και απρόσκοπτη και
  • χωρίς προβλήματα λειτουργία του για διάστημα τριών (3) μηνών, από την ημερομηνία θέσεως του σε λειτουργία, με ταυτόχρονη τήρηση των προγραμμάτων ελέγχου, μετρήσεων και συντηρήσεων, τα οποία θα παραδίδονται στην Υπηρεσία και
  • Εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας κατά το διάστημα της 3μηνης δοκιμαστικής λειτουργίας, στη λειτουργία, συντήρηση, επισκευές, τήρηση προγραμμάτων μετρήσεων κλπ της προμήθειας και ο εφοδιασμός της με τα αντίστοιχα πλήρη προγράμματα, βιβλία, εγχειρίδια, καταλόγους ανταλλακτικών και οδηγίες για την σωστή, εύρυθμη και μακρόχρονη λειτουργία του συστήματος.

 

Ετικέτες: