Προς δημοπράτηση το έργο αποκατάστασης ζημιών στο λιμένα του Απόλλωνα Νάξου από το Λιμενικό Ταμείο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Αποκατάσταση χρόνιων παθογενειών

Με την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, προχωρά προς υλοποίηση ένα σημαντικότατο έργο για τον οικισμό του Απόλλωνα της Νάξου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΔΛΤ Νάξου, εγκρίθηκε η μελέτη «Αποκατάσταση ζημιών λιμένα Απόλλωνα Νάξου» όπως αυτή υποβλήθηκε θεωρήθηκε και ελέχθηκε αρμοδίως ενδεικτικού προϋπολογισμού 220.000 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, καθώς επίσης τα τεύχη δημοπράτησης και οι όροι πρόσκλησης για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του έργου, με τη διαδικασία του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται, πως η εκπόνηση της μελέτης είχε ανατεθεί με απόφαση του προέδρου του ΔΛΤ και Δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κ. Δημήτρη Λιανού, σε ανάδοχο, με τη σύμβαση να υπογράφεται την τελευταία ημέρα του 2020 (31/12).

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου το 2021 το ΔΛΤ παρείχε τη σύμφωνη γνώμη του φορέα για την εκτέλεση των προβλεπομένων εργασιών για την «Αποκατάσταση ζημιών υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων Απόλλωνα Ν. Νάξου» σύμφωνα με την υποβληθείσα μελέτη από τον ανάδοχο. Επιπλέον, με την ίδια απόφαση, εγκρίθηκε και η υποβολή του σχετικού αιτήματος υπαγωγής εκτέλεσης του έργου στο άρθρο 86 του Ν. 4504/17 για την έκδοση της προβλεπόμενης απόφασης έγκρισής του από το Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας τον Μάρτιο του 2022 εγκρίθηκαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής λιμενικής εγκατάστασης λιμένα Απόλλωνα Νάξου, ενώ στη συνέχεια λίγες εβδομάδες αργότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤ Νάξου ενέκρινε και την επικαιροποίηση του τεύχους του προϋπολογισμού της μελέτης του έργου.

Η μελέτη του έργου «Αποκατάσταση ζημιών λιμένα Απόλλωνα» αφορά την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης ζημιών στη λιμενική εγκατάσταση του Απόλλωνα προς άρση της επικινδυνότητας.