Πρόταση χρηματοδότησης για την ανάπλαση του χώρου των Μύλων και της λιμνοδεξαμενής στην περιοχή του Μυλοπότα Ίου

Αισθητική αναβάθμιση και αύξηση της προσβασιμότητας

  • Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022 - 06:10

Στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, προκειμένου να ωριμάσει η μελέτη του έργου ανάπλασης του χώρου των μύλων της Ίου, αλλά και γενικότερα της λιμενοδεξαμενής του νησιού, προχώρησε ο Δήμος Ιητών.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιητών, η ΜΟΔ Α.Ε. δημοσίευσε σχετική πρόσκληση, για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της 2ης πιλοτικής δράσης «Ωρίμανση έργων μικρών νησιωτικών/ορεινών δήμων» για την υποστήριξη αδύναμων φορέων, ΟΤΑ α’ βαθμού στην ωρίμανση και υλοποίηση έργων του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) μέσω ενεργειών τεχνικής βοήθειας της ΜΟΔ ΑΕ, για την χρηματοδότηση της ενέργειας ωρίμανσης έργου: «Μελέτη τεχνικού έργου».

Με την πρόσκληση, προβλέπεται η χρηματοδότηση της ενέργειας ωρίμανσης έργω για την ανάπλαση χώρων και λοιπών περιβαλλοντικών δράσεων, η σύνταξη της υποστηρικτικής μελέτης, και η σύνταξη τευχών δημοπράτησης, ώστε με την προτεινόμενη ενέργεια να ολοκληρώνεται η ωρίμανση του έργου.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιητών ενέκρινε τη σχετική υποβολή πρότασης, με στόχο να αναβαθμιστούν αισθητικά οι δύο περιοχές και να αναδείξουν τη νησιωτική τους αισθητική με κριτήριο τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά για την μείωση της θερμοκρασίας και της ηλιακής ακτινοβολίας. Επιπλέον, η ευκολότερη πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα είναι ένας από τους σκοπούς της συγκεκριμένης πράξης δίνοντας πρόσβαση σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που μέχρι σήμερα δεν την έχει, σε δύο χώρους που έχουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

Στην κατεύθυνση αυτή, εγκρίθηκε η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στην πρόσκληση της ΜΟΔ ΑΕ, για την χρηματοδότηση της ενέργειας ωρίμανσης έργου «Μελέτη τεχνικού έργου: Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου περιοχής Μύλων και Λιμνοδεξαμενής Μυλοπότα ν. Ίου».

Τέλος σημειώνεται, ότι ο χώρος που καταλαμβάνει η προτεινόμενη πράξη ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου και δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή της πράξης.

Ετικέτες: