4 νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Κύθνο

  • Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022 - 12:45

Με την πρόσφατη εγκατάσταση 4 ακόμη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κατάλληλα σημεία στους κεντρικούς οικισμούς του νησιού η Κύθνος πλέον φιλοξενεί ένα από τα εκτενέστερα δίκτυα δημόσια προσβάσιμων κοινόχρηστων σταθμών φόρτισης με συνολικά 8 φορτιστές σε Χώρα (1), Δρυοπίδα (2), Μέριχα (2), Λουτρά (2) καθώς και στην Κανάλα (1), ενώ αναμένεται η εγκατάσταση νέου σταθμού και στη Χώρα.

Παράλληλα, στοχεύοντας στην ανάπτυξη ενός πλήρους δικτύου φορτιστών που καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες της νησιωτικής εποχιακής οικονομίας, στο πλαίσιο της δράσης Kythnos Smart Business πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση 10 φορτιστών σε επιχειρήσεις από τον κλάδο της φιλοξενίας και της εστίασης, οι οποίες κατέχουν οργανωμένο χώρο στάθμευσης και επάρκεια ισχύος στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, επιδιώχθηκε η εγκατάσταση σε επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές που δεν καλύπτονται από κοινόχρηστους φορτιστές. Ως εκ τούτου, όπως φαίνεται και στον κάτωθι χάρτη πραγματοποιήθηκαν εγκαταστάσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στις περιοχές Άγιος Δημήτριος, Άγιος Στέφανος, Αγία Ειρήνη και Νάουσα.

Ο φετινός Αύγουστος λοιπόν, βρίσκει την Κύθνο ακόμη πιο έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχοντας σε πλήρη λειτουργία εγκατεστημένους συνολικά:

- 8 δημόσια προσβάσιμους σταθμούς φόρτισης με διπλούς ρευματοδότες μέγιστης ισχύος 22kW, με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 16 οχημάτων,

- 10 επιτοίχιους σταθμούς μέγιστης ισχύος 11kW μονής φόρτισης, οι οποίοι θα εξυπηρετούν τους επισκέπτες των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι οι 4 νέοι δημόσια προσβάσιμοι κοινόχρηστοι σταθμοί αναμένεται να ηλεκτροδοτηθούν από το ΔΕΔΔΗΕ εντός των προσεχών ημερών.

Όλα τα σημεία φόρτισης έχουν πλέον αναρτηθεί και στην παγκόσμια πλατφόρμα PlugShare , η οποία παρέχει χαρτογραφημένη πληροφόρηση πληροφορίες για τα σημεία φόρτισης.

Οι δημόσια προσβάσιμοι φορτιστές και 5 από τους επιτοίχιους φορτιστές κατασκευάζονται στην Μάνδρα Αττικής από τον όμιλο Eunice Energy Group , ενώ οι υπόλοιποι 5 είναι προμήθεια της εταιρίας @Hager Hellas.

Ευχαριστούμε και τις δύο εταιρίες για τη συνεργασία!

[Το λιμάνι του Μέριχα εξυπηρετείται εκτός του σταθμού στη λιμενική ζώνη με νέα εγκατάσταση στον ελεύθερο χώρο στάθμευσης, η Δρυοπίδα φιλοξενεί νέο σταθμό στον χώρο στάθμευσης στην ανατολική είσοδο του οικισμού, στα Λουτρά προστέθηκε νέος σταθμός στο χώρο στάθμευσης πίσω από την παραλία, ενώ στη Χώρα η εγκατάσταση νέου σταθμού θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Τέλος, ο πρώτος σταθμός εγκαταστάθηκε και στον οικισμό της Κανάλας στον χώρο στάθμευσης στην είσοδο της εκκλησίας.]

Ετικέτες: