Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών στη Σέριφο

  • Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022 - 18:28

Στα πλαίσια επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκη στο νησί της Σερίφου, στις 16/08/2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών & Τουρισμού κ. Λιβάνιο Στέλιο όπου παρουσιάστηκε η πορεία των έργων & μελετών που είναι σε εξέλιξη στο νησί.

Ο κ. Σταυριανουδάκης έδειξε εντυπωσιασμένος απ' το γεγονός ότι ένα μικρό νησί όπως η Σέριφος, έχει καταφέρει να απορροφήσει χρηματοδοτήσεις ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, από προτάσεις που υποβλήθηκαν την τελευταία τριετία χωρίς να έχει απορριφθεί καμία. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τον Βιολογικό Καθαρισμό του Λιβαδιού, όπου αναμένεται να γίνει η παραλαβή της μελέτης ανακατασκευής του.

Εν συνεχεία, ο κ. Λιβάνιος ξενάγησε τον Γενικό Γραμματέα στο νησί και στα έργα τα οποία είναι σε τροχιά υλοποίησης όπως η αποκατάσταση του Διοικητηρίου στο Μέγα Λιβάδι, ένα έργο το οποίο χρόνιζε και πλέον πήρε σάρκα και οστά.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τα έργα που θα παραδοθούν τον επόμενο χρόνο (Δρόμος Αβυσσαλού, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Γαλανής, Smart Cities, Υδρόμετρα, Αυλές σχολείων, μελέτη Βρεφονηπιακού Σταθμού Σερίφου κ.α) με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για νέα συνάντηση στο πλαίσιο δράσεων που θα αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.