Η "Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου" για τη μαρίνα Νάουσας

  • Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:45

Με τον τίτλο, "ο μεγάλος κατήφορος" ξεκινούσε το δελτίο τύπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου.

 

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

 

"Γελάνε ακόμα και τα (ανύπαρκτα) πεζοδρόμια της Πάρου, με τη φράση του Δημάρχου «Φως σε όλα. Άπλετο φως παντού», λες και μετά τα όσα βγήκαν στη φόρα για την μαρίνα της Νάουσας, και να ήθελε, μπορούσε να βάλει τα πράγματα κάτω από το χαλί.

 

Να θυμίσουμε όμως ότι :

1. Τα στοιχεία που ανακάλυψε η οικονομική υπηρεσία του δήμου, του γνωστοποιήθηκαν στις 6/9 και δεν διαβίβασε την υπόθεση αμέσως στον εισαγγελέα, παρά στις 19/9 ημέρα του συμβουλίου και μετά την ολοκλήρωση σχετικού φακέλου από τις υπηρεσίες.

2. Δεν ανέλαβε ο δήμαρχος την πρωτοβουλία σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου, πράγμα που κάναμε εμείς.

3. Στη συνάντηση της 7 ης Σεπτεμβρίου, παρουσία του, επιχειρήθηκε να αποτραπούν οι υπάλληλοι να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.

4. Στην ίδια συνάντηση ο ίδιος χαρακτήρισε επιπλέον προσφορά των καθηκόντων των φυλάκων, την ενδεχόμενη είσπραξη «λιμενιάτικων» από αυτούς!

5. Παραδέχτηκε ο δήμαρχος ότι γνωρίζει ότι «κάποιοι» παρεμποδίζουν την έκδοση της άδειας της μαρίνας και τόσα χρόνια το αποδέχεται χωρίς να κάνει τίποτα!

 

Η προσπάθεια του Μ. Κωβαίου να «βγει» από το κάδρο των ευθυνών, ενώ είναι το κεντρικό του πρόσωπο απέτυχε παταγωδώς.

 

Η πολιτική του εδώ και χρόνια σχετικά με την διαχείριση της μαρίνας είναι αυτή που αποτέλεσε το θερμοκήπιο για την παραγωγή φαινομένων αδιαφάνειας και ρεμούλας στη διαχείριση δημοτικών χρημάτων και ενδεχόμενου προσπορισμού τους για ίδιο όφελος.

 

Η μαρίνα δεν έχει άδεια λειτουργίας και επομένως δεν μπορεί να εισπράττει τέλη ελλιμενισμού. Από την άλλη για να παρέχει νερό και ρεύμα έπρεπε να λειτουργούν τα κατεστραμμένα pillars. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό πλέον.

 

Όποιος ήθελε πλήρωνε, όποιος ήθελε εισέπραττε, όποιος ήθελε έπαιρνε νερό και όπως είπε και ο πρώην αντιδήμαρχος «μας προτιμούσαν, έρχονταν και από άλλα νησιά»!!! Όλα αυτά βέβαια κατά τον Δήμαρχο στο όνομα των δημοτικών εσόδων! Όταν στο όνομα των ψηφοθηρικών του επιδιώξεων, με τις ευλογίες του:

 

 Η ελεγχόμενη στάθμευση έχει να λειτουργήσει πάνω από ένα χρόνο

 Η αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων είναι τεράστια με απώλεια δημοτικών εσόδων

 Κάνει «τα στραβά μάτια» για επιχειρήσεις που λειτουργούν ακόμα και σε πεζοδρόμια

Με αυτά και αυτά φτάσαμε στο δημοτικό συμβούλιο της 19 ης Σεπτεμβρίου, όπου η δημοτική πλειοψηφία ψήφισε σχεδόν στο σύνολό τους τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Συγκεκριμένα:

 Nα γίνει δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης

 Να ανακληθεί η υπάλληλος που είχε οριστεί στη μαρίνα και να επανέλθει στα καθήκοντά της στο Δήμο

 Να επανέλθει η λειτουργία του λιμενικού φυλακίου στη Νάουσα

 Να ανακληθεί η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης λόγω υπέρβασης των όρων της

 Να αναρτηθούν σχετικές πινακίδες ότι απαγορεύεται ο ελλιμενισμός, η προσέγγιση των σκαφών να γίνεται με ευθύνη τους, χωρίς παροχές από το δήμο νερού και ρεύματος.

 Να γίνει παράσταση της δημοτικής αρχής στο αρμόδιο υπουργείο για να επιλυθεί το θέμα της άδειας λειτουργίας

 Να ανακληθεί η υπ΄αριθ. 400/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με τα τέλη ύδρευσης και ηλεκτροδότησης της μαρίνας (13-12).

 

Αν όλα αυτά που αποδέχτηκαν δεν είναι η παραδοχή για την αποτυχημένη πολιτική που

ακολουθούσαν οκτώ χρόνια, τι είναι;"