Γ. Βρούτσης: «Ενισχύονται η Σέριφος και η Αμοργός με φορητά ακτινολογικά μηχανήματα»

  • Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022 - 18:34

Με φορητά ακτινολογικά μηχανήματα ενισχύονται τα νησιά Σέριφος και Αμοργός του Νομού Κυκλάδων, μετά από δωρεά του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος προχώρησε το περασμένο καλοκαίρι στη διάθεση φορητών ακτινολογικών μονάδων σε 5 νησιά του Αιγαίου (Οινούσσες, Τήλος, Σέριφος, Χάλκη και Αμοργός) για την κάλυψη των αναγκών των πρωτοβάθμιων υγειονομικών δομών τους. Η παράδοση των ακτινολογικών μηχανημάτων έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2022 αντίστοιχα, βάση του χρονοδιαγράμματος του ΔΟΜ, με τις διαδικασίες λειτουργίας τους να ολοκληρώνονται σύντομα.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε:

«Η διάθεση των φορητών ακτινολογικών μονάδων στα νησιά Σέριφος και Αμοργός του Νομού Κυκλάδων, αποτελεί μια σημαντική θετική εξέλιξη που συμβάλλει στην περαιτέρω θωράκιση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των δύο νησιών μας και ταυτόχρονα ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών υγείας και των τοπικών φορέων για την προμήθεια ακτινολογικού μηχανήματος που θα επιλύει άμεσα διαγνωστικά και διαφορο- διαγνωστικά ζητήματα.

Με την απόκτηση των συγκεκριμένων φορητών ακτινολογικών μονάδων, θα έχουν πλέον οι νησιώτες μας τη δυνατότητα διενέργειας ακτινοσκόπησης, ακόμη και σε επείγοντα περιστατικά, που δεν είχαν στο παρελθόν, ενώ παράλληλα θα περιοριστούν σημαντικά οι δαπανηρές ακτοπλοϊκές μετακινήσεις και διακομιδές σε γειτονικά νησιά που είναι δύσκολες, ιδιαιτέρως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στο Κ.Υ. Αμοργού, έχουν ήδη, ολοκληρωθεί οι διαδικασίες παράδοσης του απαραίτητου εξοπλισμού, ελέγχου του χώρου και εκπαίδευσης του εξειδικευμένου προσωπικού και η μονάδα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στα τέλη Δεκεμβρίου.

Αντίστοιχες διαδικασίες θα ακολουθηθούν και για το για το ΠΠΙ Σερίφου, όπου η λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου 2023. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Διοικητή της 2 ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό για τις συντονισμένες ενέργειές του, που συνέβαλλαν σε αυτή τη θετική εξέλιξη, καθώς και για το συνολικό έργο του στις Υγειονομικές Μονάδες του Νομού Κυκλάδων».