Συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων Σίφνου

  • Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022 - 06:18

Σύναψη σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σίφνου για την υλοποίηση του έργου που αφορά στη «συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων της Σίφνου» συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Σκοπός της σύμβασης είναι η συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών για την υλοποίηση του έργου που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του γηπέδου και για τη οποία θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες υποχρεωτικές εργασίες.

Αρχικά θα χρειαστεί να γίνει κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων με διαφορετικές χρήσεις, που θα είναι αποδυτήρια αθλητών, διαιτητών και χώρος φαρμακείου, ενώ στις παραπάνω αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να προβλεφθούν καταιονηστήρες, νιπτήρες, w.c. και ουρητήρια, ενώ για τη χωροθέτησή τους θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η εύκολη πρόσβαση και ασθενοφόρου. Τα w.c. ανδρών-γυναικών θα είναι κοινόχρηστα, καθώς θα υπάρχει και πρόβλεψη w.c. για A.M.E.A. Έπειτα θα κατασκευαστεί κερκίδα χωρητικότητας 200 με 250 θέσεων με αντικατάσταση της υφιστάμενης, για τη θέαση των αγώνων, για να μπορεί να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση των θεατών και η παραμονή τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση της μεταλλικής περίφραξης διατηρώντας τον υφιστάμενο στραντζαριστό σκελετό στο εγκιβωτισμένο τοιχίο και πλήρωση με νέο γαλβανισμένο πλέγμα ενώ πρέπει να γίνει αποξήλωση των χτιστών πέτρινων πάγκων για τους αθλούμενους και την ίδια στιγμή η προμήθεια και η τοποθέτηση νέων προκατασκευασμένων.

Προβλέπεται επίσης ήπια διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την εύρυθμη πρόσβαση τόσο στο γήπεδο των φιλάθλων και λοιπών παραγόντων όσο και στον αγωνιστικό χώρο για τους αθλητές και τους διαιτητές. Να σημειωθεί ότι πέραν των Η/Μ εγκαταστάσεων των κτιρίων και της κατασκευής των υποδομών του περιβάλλοντος χώρου για την σύνδεση των εσωτερικών δικτύων των κτιρίων με το δίκτυο ύδρευσης, θα πρέπει να προβλεφθεί η τελική διάθεση των αποβλήτων σε στεγανό βόθρο. Τέλος θα χρειαστεί η εγκατάσταση ιστών φωτισμού, για τη σωστή φωταγώγηση του γηπέδου.

Διάρκεια και χρονοδιάγραμμα σύμβασης

Η διαβαθμιδική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα δυο συμβαλλόμενα μέρη και έχει χρονική διάρκεια 20 μήνες με δυνατότητα παράτασής της για ένα χρόνο, έως την ολοκλήρωση των εργασιών, αλλά πάντα με τους χρονικούς περιορισμούς, που προβλέπει το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου 2021-2025. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχει ως εξής: Για την εκπόνηση της μελέτης ορίζεται τμηματική προθεσμία 3 μηνών, για την δημοπράτηση και υπογραφή της σύμβασης τμηματική 3 μηνών, για την υλοποίηση του έργου συνολική προθεσμία 6 μηνών και για την αποπληρωμή και παραλαβή του έργου 15 μήνες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνει από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η δαπάνη θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΝΑ και το εγγεγραμμένο έργο με τίτλο "Συντηρήσεις - επισκευές χώρων αθλοπαιδιών & αθλητικών εγκαταστάσεων νησιών ΠΕ Κυκλάδων".

Ετικέτες: