Επίσκεψη Γιώργου Λεονταρίτη στην Τήνο

  • Τετάρτη, 2 Αυγούστου, 2023 - 11:03

Την Τήνο επισκέφθηκε χθες Τρίτη ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη.

Σκοπός της επίσκεψης του αντιπεριφερειάρχη ήταν η συνάντησή του με τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β’, τον αρχιερατικό επίτροπο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας πατέρα Γεώργιο Φανερό και την έπαρχο Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, προκειμένου να συμφωνηθεί και να δημιουργηθεί ο οδικός χάρτης για το έργο αποκατάστασης του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης του Κάμπου, το οποίο θα εκτελεστεί μετά από σύναψη Τριμερούς Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο νησί της Τήνου, ο κ. Λεονταρίτης συνοδευόμενος από την κ. Δεληγιάννη, τον ανάδοχο του έργου και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκε την περιοχή των Κιονίων για την οποία πρόσφατα υπεγράφη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Μέτρα προστασίας παραλιακής οδού Κιονίων ν. Τήνου».

Το έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποσκοπεί στην αποκατάσταση καθιζήσεων στην παραλιακή οδό του οικισμού των Κιονίων στις θέσεις «Τσαμπιά» και σε τμήμα που βρίσκεται εντός οικισμού, καθώς και στην κατασκευή μέτρων παρεμπόδισης καταπτώσεων επί της επαρχιακής οδού Χώρας - Κιονίων.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της σημαντικής διάβρωσης που έχει υποστεί ο παραλιακός δρόμος των Κιονίων, κρίνεται απαραίτητη η πραγματοποίηση εργασιών ενίσχυσης των τοιχίων αντιστήριξης, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα.

Επίσης, όσον αφορά στην επαρχιακή οδό Χώρας - Κιονίων θα τοποθετηθεί πλέγμα ανάσχεσης καταπτώσεων για την προστασία των διερχόμενων οχημάτων.

Σε σχετική δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων αναφέρει: «Είμαστε παρόντες κάθε μέρα σε όλα τα νησιά μας για να εξασφαλίσουμε ότι τα έργα είναι σε ορθή τροχιά υλοποίησης. Προσπερνώντας πολλές δυσκολίες δημοπρατήσαμε το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων στο παραλιακό μέτωπο των Κιονίων, το οποίο θα εκτελεστεί τον Σεπτέμβριο. Επόμενη κίνησή μας είναι η δημοπράτηση μελέτης, η οποία θα αφορά παρεμβάσεις στο σύνολο του παραλιακού μετώπου για την προστασία του από τη διάβρωση. Επίσης, τέθηκαν οι βάσεις για το μεγάλο έργο της Αποκατάστασης του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης του Κάμπου. Παραμένουμε πάντα συνεπείς στις ευθύνες μας και προχωράμε».