Το πρώτο μήνυμα των νέων δημάρχων στα νησιά των Κυκλάδων, μετά την εκλογή τους

Ήρθαν και δηλώνουν έτοιμοι για δράση και έργα

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές ολοκληρώθηκαν πριν λίγα εικοσιτετράωρα, με τα νησιά να υποδέχονται τους νέους δημάρχους τους. Οι αλλαγές στο τιμόνι των μεγάλων νησιών ήταν πολλές, ενώ τα μικρότερα νησιά "ψήφισαν" τη σταθερότητα και στις περισσότερες των περιπτώσεων, διατήρησαν τους ίδιους δημάρχους. Η "Κοινή Γνώμη" συγκέντρωσε τις πρώτες επίσημες αντιδράσεις των νικητών και σας τις παρουσιάζει.

Μύκονος - Χ. Βερώνης: "Το «yes Mykonos» επιστρέφει, και η Μύκονος γίνεται πρώτη ξανά!"

Στην πρώτη του δήλωση ο νέος δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, που κατάφερε να επικρατήσει του Κωνσταντίνου Κουκά, ανέφερε: "Το ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας είναι πολύ λίγο για να εκφράσει όσα αισθανόμαστε αυτές τις όμορφες στιγμές. Ευχαριστούμε και δεσμευόμαστε ότι από την 1η Ιανουαρίου, που αναλαμβάνουμε καθήκοντα, η πόρτα του Δήμου θα είναι ανοιχτή για όλους! Το «yes Mykonos» επιστρέφει, και η Μύκονος γίνεται πρώτη ξανά!"

Τήνος - Π. Κροντηράς: "Θα συνεχίσω να είμαι ο δήμαρχος όλων των Τηνιακών"

Ο Παναγιώτης Κροντηράς ανέλαβε και πάλι τα ηνία στο νησί της Τήνου, μετά από τη θητεία του Γιάννη Σιώτου και η πρώτη του αντίδραση ήταν χαρακτηριστική, τονίζοντας: "Είμαι ευγνώμων για την τιμή. Έτοιμος να υλοποιήσω όσα σχεδιάσαμε για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Η δική σας ψήφος εμπιστοσύνης,  είναι για μένα δέσμευση ευθύνης. Σας υπόσχομαι ότι με την ίδια θέληση και επιμονή θα εργαστούμε για όλα όσα μας αξίζουν, με συνέπεια λόγων και έργων. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την ύψιστη τιμή. Θα συνεχίσω να είμαι ο Δήμαρχος όλων των Τηνιακών. Μόνο νίκες για το νησί μας. Η Τήνος μας έχει ανάγκη όλους!"

Πάρος - Κ. Μπιζάς: "Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε με Ευθύνη κι Ενότητα"

Άλλαξε χέρια και η Δημοτική Αρχή στην Πάρο, με τον πρώην έπαρχο, Κώστα Μπιζά να κερδίζει και να "εκθρονίζει" τον Μάρκο Κωβαίο. Μεταξύ άλλων στην πρώτη του αντίδραση ο κ. Μπιζάς ανέφερε: "Θέλω να σας εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 να αναδείξετε τον συνδυασμό μας πρώτο με ποσοστό 51,64 %. Η συγκίνηση κι η χαρά μου μεγάλη. Το μέγεθος της ευθύνης επίσης μεγάλο. Σας διαβεβαιώνω ότι από σήμερα μαζί με την ομάδα των Δημοτικών συμβούλων που έχουν εκλεγεί και τους υπόλοιπους συνεργάτες μου θα ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας ώστε την 1η Ιανουαρίου 2024 που θα αναλάβουμε τη Δημοτική αρχή να είμαστε έτοιμοι να θέσουμε τις βάσεις εφαρμογής του. Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε με Ευθύνη κι Ενότητα για το καλό του νησιού μας με μόνο σκοπό να εξεύρουμε λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θέτοντας ως άμεσες προτεραιότητές μας τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Όλοι μαζί καλούμαστε να σηκώσουμε ένα βάρος σε αυτή την ιστορική στιγμή για το νησί μας και να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια κι εντιμότητα. Συνεχίζουμε με Ευθύνη και Ενότητα για το καλό του νησιού μας!"

Σαντορίνη - Ν. Ζώρζος: "Είναι η ώρα της ευθύνης, θα βρούμε δυσκολίες αλλά θα προσπαθήσουμε να τις υπερβούμε"

Ο Νίκος Ζώρζος έχει θητεύσει και στο παρελθόν ως δήμαρχος Θήρας, τις περιόδους 2011-2014 και 2014-2019 και πλέον παίρνει και πάλι τα "κλειδιά" του νησιού για την επόμενη πενταετία. Μεταξύ άλλων, μετά την κατάκτηση της νίκης, δήλωσε: "Θέλω να πω ότι αυτή η νίκη έχει ένα χαρακτηριστικό, την θεμελίωση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στον κόσμο και στην Θηραϊκή Πολιτεία. Αυτή η σχέση δεν χτίζεται με υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται, δεν χτίζεται με λόγια παχιά χωρίς αντίκρυσμα, χτίζεται μόνο με αλήθειες. Εμείς όσα χρόνια βρεθήκαμε στο τιμόνι της Σαντορίνης αλλά και πριν βρεθούμε, λέγαμε ότι πιστεύαμε και ότι θεωρούσαμε ότι ήταν αλήθεια και ότι θεωρούσαμε ότι θα πάει τη Σαντορίνη μπροστά. Αυτό νομίζω ότι ήταν αυτή νίκη, δηλαδή η επιστροφή της Θηραϊκής Πολιτείας στη διοίκηση του Δήμου. Αντίθετα όπως βλέπετε, μεγάλα λόγια, πομπώδεις εκφράσεις, επιστράτευση κάθε μέσου για την προσωπική ανάδειξη ή η συλλογική, καθώς και τα ψέμματα που ειπώθηκαν, οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι δηλαδή δύο οι λόγοι που μας έφεραν εδώ, η δική μας στάση και η δική τους. Αυτό που αναλαμβάνουμε είναι μία μεγάλη ευθύνη, είναι η ώρα της χαράς, θα ζήσουμε τη χαρά, αλλά είναι και η ώρα της ευθύνης, θα βρούμε δυσκολίες αλλά θα προσπαθήσουμε να τις υπερβούμε."

Νάξος - Δ. Λιανός: "Προχωράμε ενωμένοι λοιπόν! Προχωράμε για τα νησιά μας!"

Ο Δημήτρης Λιανός ανανέωσε την εμπιστοσύνη των πολιτών της Νάξου και αναλαμβάνει και πάλι τον δημαρχιακό θώκο, με τα πρώτα λόγια του λόγια μετά τη νίκη να είναι τα εξής: "Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν Δήμαρχο από την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του, για μια δεύτερη, ακόμα πιο δημιουργική θητεία.  Tα νησιά μας, η Νάξος, η Δονούσα, τα Κουφονήσια, η Σχοινούσα και η Ηρακλειά έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα: Να συνεχίσουμε! Να συνεχίσουμε ενωμένοι για να κάνουμε τα νησιά μας κάθε μέρα καλύτερα! Να κάνουμε τις ζωές μας καλύτερες! Πάμε, λοιπόν! Συνεχίζουμε όλοι μαζί μπροστά! Ακόμα πιο ψηλά!

Με σχέδιο και εμπειρία. Με εμπιστοσύνη και σταθερότητα. Με ειλικρίνεια, μεράκι και αληθινή αγάπη για τα νησιά μας. Με ενθουσιασμό, πάθος κι αποφασιστικότητα. Και πάνω απ’ όλα, αποτελεσματικότητα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους συνυποψηφίους μου. Πιστεύω ειλικρινά πως αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και ελπίζω την ίδια άποψη να έχουν και όλα τα μέλη του νέου μας Δημοτικού Συμβουλίου. Προχωράμε ενωμένοι λοιπόν! Προχωράμε για τα νησιά μας! Ξεκινάμε μαζί ξανά, για να μετατρέψουμε το σημερινό μεγάλο μήνυμα νίκης, σε πράξεις με θετικό αντίκτυπο για όλους."

Άνδρος - Θ. Σουσούδης: "Προσδοκούμε μια Άνδρο καλύτερη σε όλα τα επίπεδα"

Σε ένα γερό "θρίλερ" στην Άνδρο, νικητής αναδείχτηκε ο Θεοδόσης Σουσούδης απέναντι στον Δημήτρη Λοτσάρη. Στις πρώτες του δηλώσεις ως δήμαρχος Άνδρου, ανέφερε: "Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλες τις Ανδριώτισσες και όλους τους Ανδριώτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν αυτή την μεγάλη και δύσκολη νίκη! Διαβεβαιώνω ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα είμαστε η δημοτική αρχή ΟΛΩΝ των συμπατριωτών μας. Ξεκινάμε αμέσως να σχεδιάζουμε τα επόμενα σημαντικά βήματα, ώστε όταν αναλάβουμε και επίσημα τα καθήκοντά μας να είμαστε έτοιμοι για την άμεση υλοποίηση του προγράμματος μας. Όσα λοιπόν έχουμε πει στο πρόγραμμά μας θα ξεκινήσουν να διεκδικούνται και να δρομολογούνται από την πρώτη κιόλας ημέρα, για να οικοδομήσουμε το νησί που μας αξίζει. Γιατί όλοι προσδοκούμε μια Άνδρο καλύτερη σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε χρέος να χτίσουμε το αύριο των παιδιών μας και δεν περισσεύει κανείς. Ενωμένοι και αποφασισμένοι σχεδιάζουμε την Άνδρο της επόμενης πενταετίας! Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου!"

Μήλος - Μ. Μικέλης: "Υπόσχομαι ότι δεν θα σας απογοητεύσω"

Μία ακόμη πενταετία θα βρίσκεται στο δημαρχιακό αξίωμα της Μήλου, ο Μανώλης Μικέλης, ο οποίος χαρούμενος αλλά και κρατώντας χαμηλούς τόνους δήλωσε: "Σας ευχαριστώ που μου δίνετε τη δύναμη και την ευκαιρία να συνεχίσω ένα έργο τεσσάρων χρόνων, δύσκολο έργο. Δώσαμε την υπόσχεσή μας και την ξαναδίνουμε ότι θα προσπαθήσουμε και για περισσότερα και θα δείτε ότι η Μήλος μέχρι τον Μάιο θα είναι διαφορετική. Χτίζεται το ένα πράγμα μετά το άλλο, μετά από ένα μεγάλο αγώνα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτό το ποσοστό και η νίκη που μου δίνεται και υπόσχομαι ότι δεν θα σας απογοητεύσω."

Σίφνος - Μ. Ναδάλη: "Σας κατέθεσα την ψυχή μου και εσείς το νιώσατε"

Η Μαρία Ναδάλη κέρδισε για ακόμη μια φορά την πρωτιά και ανανέωσε τη θητεία της στον Δήμο. Στις πρώτες τις δηλώσεις ανέφερε: "Σας κατέθεσα την ψυχή μου και εσείς το νιώσατε και αυτό είναι το πιο σημαντικό και πιο ελπιδοφόρο μήνυμα. Με την ψήφο σας, μερικοί και με τον λόγο σας, μας δώσατε την πιο μεγάλη ώθηση για να πάμε μπροστά και να προχωρήσουμε όλοι μαζί για την επόμενη πενταετία. Προσωπικά αυτή τη φορά, νιώθω ότι εγώ και οι συνεργάτες μου, σηκώνουμε τη Σίφνο στις πλάτες μας και μαζί σας, θα την πάμε πιο ψηλά. Μπορεί να είμαι η νέα δήμαρχος και να πω, ότι κατά την προεκλογική διαδικασία, είχα την ελπίδα ότι θα εκτιμήσετε όλα αυτά που είχαν συμβεί το περασμένο διάστημα και κυρίως της δουλειάς που είχε γίνει, ακόμα και αν δεν έχει φανεί ακόμη το αποτέλεσμα. Όταν όμως είδα το ψηφοδέλτιο και αυτή την υπέροχη ομάδα, έλεγα ότι αυτή είναι μία ομάδα νίκης και μόνο νίκης. "

Αμοργός - Λ. Καραϊσκος: "Το ηχηρό μήνυμα πως η Αμοργός πάει μόνο μπροστά"

Για μία ακόμη 5ετία θα συνεχίσει στην Αμοργό και ο Λευτέρης Καραΐσκος, ο οποίος δήλωσε, ότι "την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, οι πολίτες της Αμοργού έδειξαν το δρόμο για το μέλλον του τόπου μας. Έστειλαν με τη ψήφο τους, το ηχηρό μήνυμα πως η Αμοργός πάει μόνο μπροστά. Επιβράβευσαν το έργο μιας δημιουργικής τετραετίας στη Διοίκηση του Δήμου  και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόγραμμα και στο όραμα της δημοτικής μας παράταξης. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους υποψήφιους μας  που έδωσαν τον ωραίο , ειλικρινή και αξιοπρεπή αγώνα προσθέτοντας  τον πολιτικό πολιτισμό που είχε ανάγκη ο τόπος μας όλη αυτή τη περίοδο. Συγχαίρω την αντιπολίτευση και ευελπιστώ σε μια δημιουργική συνεργασία για το κοινό καλό της Αμοργού μας. Προσωπικά η επανεκλογή μου ως Δήμαρχος αποτελεί ύψιστη τιμή και με γεμίζει με μεγάλη ευθύνη. Θα συνεχίσω να είμαι Δήμαρχος όλων των Αμοργιανών με συνέπεια και εργατικότητα λειτουργώντας πάντα με δημοκρατία και δικαιοσύνη. Με αισιοδοξία και περισσότερη δύναμη που ο λαός της Αμοργού μας έδωσε, συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε το 2019. Γιατί τους τόπους τους αλλάζουν οι άνθρωποι τους! Γιατί την Αμοργό την αλλάζουμε όλοι ΜΑΖΙ! Γιατί ΜΑΖΙ μπορούμε καλύτερα!"

Κύθνος - Σ. Γαρδέρης: "Το ταξίδι συνεχίζεται"

Ο Σταμάτης Γαρδέρης κέρδισε ξανά την ψήφο του κόσμου της Κύθνου και στα πρώτα λόγια του ανέφερε, ότι, "το ταξίδι συνεχίζεται. Πριν από 9 χρόνια το 2014 με τιμήσατε εκλέγοντας με Δήμαρχο του νησιού μας. Σας υποσχέθηκα πως θα δώσω την ψυχή μου για τον τόπο μου. Μαζί καταφέραμε πολλά, αλλά δεν τελειώσαμε ακόμα. Σας ζήτησα να με εμπιστευθείτε εκ νέου και εσείς μου δώσατε για 3η φορά την ευκαιρία να παλέψω για το νησί μας. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Ό,τι και να πω δεν φτάνει πραγματικά. Η συγκίνηση για την τιμή που μου κάνατε είναι τεράστια. Νιώθω την ανάγκη να δικαιώσω κάθε Θερμιώτη ξεχωριστά έναν προς έναν για την εμπιστοσύνη και την αγάπη του. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Όλοι μαζί οι Θερμιώτες μια γροθιά για να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Θέλω να ευχαριστήσω επιπλέον όλα τα παιδιά της υπέροχης αυτής πραγματικά ομάδας που με έκαναν να τους νιώθω οικογένεια μου με το ήθος και την στήριξη τους. Θα σας έχω αιώνια ευγνωμοσύνη. Σας ευχαριστώ ξανά αγαπημένοι μου συμπατριώτες και υπόσχομαι να υπηρετήσω τις αξίες που μας ξεχωρίζουν ως Θερμιώτες."

Σέριφος - Κώστας Ρεβίνθης: "Υπομονή και δύναμη για να πετύχουμε τον στόχο μας, το καλύτερο δυνατό για τη Σέριφο!"

Ένας από τους πιο νέους δημάρχους των Κυκλάδων, ο Κώστας Ρεβίνθης, ανανέωσε επίσης τη θητεία του ως δήμαρχος Σερίφου και δήλωσε: "Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την ψήφο εμπιστοσύνης που δώσατε για δεύτερη φορά,τόσο προς το πρόσωπό μου, όσο και προς τα μέλη της παράταξής μας! Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους υποψηφίους της "Σεριφιακής Ανανέωσης" για τον ειλικρινή και τίμιο αγώνα που έδωσαν σεβόμενοι τις ηθικές αξίες της παράταξης μας και για την υποστήριξή τους! Εύχομαι συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν και να έχουν υπομονή και δύναμη για να πετύχουμε τον στόχο μας, το καλύτερο δυνατό για τη Σέριφο!"

Κίμωλος - Κ. Βεντούρης: "Κοινή πορεία με στόχο την ανάδειξη και την πρόοδο"

Ο Κωνσταντίνος Βεντούρης, θα είναι ξανά δήμαρχος Κιμώλου και στις δηλώσεις του τόνισε, ότι "θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι προσήλθαν και συμμετείχαν στις Δημοτικές εκλογές 2023, που αποτελούν  την ύψιστη Γιορτή της Δημοκρατίας στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης. Ευχαριστούμε, ιδιαιτέρως, όλους τους συμπολίτες που μας ψήφισαν και μας εμπιστεύτηκαν ακόμη μία φορά το τιμόνι και την διακυβέρνηση της Κιμώλου για την επόμενη 5ετία. Προσπερνάμε τα πρόωρα αρνητικά σχόλια μελών της μειοψηφούσης παράταξης  και κατανοούμε την απογοήτευση τους. Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους Κιμωλιάτες και τις Κιμωλιάτισσες, ανεξαιρέτως,  σε μια κοινή πορεία με στόχο την ανάδειξη και την πρόοδο της Κιμώλου."

Κέα - Ρ. Βελισσαροπούλου: "Μια υπόσχεση για ομόνοια και συνεργασία "

Με μία λιτή δήλωσή της, η Ρένα Βελισσαροπούλου, μίλησε για την επανεκλογή της ως δήμαρχος Κέας, λέγοντας: "Ένα μεγάλο Ευχαριστώ για την στήριξή σας. Μια μεγάλη δέσμευση με την επανεκλογή μας να συνεχίσουμε με  όρεξη και κέφι για δουλειά και  το σωστό προγραμματισμό. Μια υπόσχεση για ομόνοια και συνεργασία ."

Φολέγανδρος - Κ. Μαρινάκης: "Ο πραγματικός αγώνας τώρα αρχίζει"

Ο Κυριάκος Μαρινάκης θα είναι ο νέος δήμαρχος Φολεγάνδρου μετά τη νίκη του επί της Ευθαλίας Παπαδοπούλου και στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε: "Δώσαμε και κερδίσαμε μια εντυπωσιακή μάχη , πετύχαμε μια καθαρή νίκη που δεν χωράει αμφισβήτηση, δουλέψαμε σαν ομάδα και  έτσι ακριβώς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ευχαριστώ προσωπικά όλους τους υποψήφιους αλλά κυρίως ευχαριστώ όλους εσάς, τους δημότες Φολεγάνδρου για την θετική ενέργεια  που μου δώσατε με την ψήφο σας να  συνεχίσω πιο δυναμικά για το καλύτερο του τόπου μας. Ο πραγματικός αγώνας τώρα αρχίζει , είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για ένα καλύτερο μέλλον. Σηκώνουμε τα μανίκια και όλοι μαζί θα δουλέψουμε για την επανίδρυση  του δήμου μας. Η δύναμη μου είστε όλοι εσείς , η δύναμη μας είναι το ίδιο το νησί. "