Ο Γιώργος Λεονταρίτης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

  • Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 2023 - 13:01

“Το «ΟΧΙ» στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στη φασιστική εισβολή και η ηρωική αντίσταση του λαού μας αποτελούν μία από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, με αφορμή τον εορτασμό για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε το μήνυμα αναλυτικά:

Το «ΟΧΙ» στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στη φασιστική εισβολή και η ηρωική αντίσταση του λαού μας αποτελούν μία από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας.

Το πνεύμα της εθνικής ενότητας που σφυρηλατήθηκε στο Έπος του 1940 είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας.

Το μεγάλο μάθημα του 1940, όπως αναφέρει ο Γιώργος Σεφέρης είναι ότι «ο ελληνικός λαός ανέκαθεν κουβαλά μέσα του τα θαύματα που του χρειάζονται για να υπερβεί τις πολλαπλές δυσκολίες που εμφανίζει η Ιστορία εμπρός του».

Αποτελεί χρέος μας να μείνουμε ενωμένοι, να υπερασπιζόμαστε τη Δικαιοσύνη και τον Ανθρωπισμό και να παραδώσουμε την πατρίδα ευημερούσα στη νέα γενιά.

Με τις σκέψεις αυτές και συναισθήματα υπερηφάνειας για το χθες και αισιοδοξία για το σήμερα, τιμούμε και φέτος την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανανεώνοντας την υπόσχεσή μας να παραμένουμε πάντα στις επάλξεις του αγώνα για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!