Νάξος: Απαγόρευση αναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων σε κοινόχρηστους χώρους

  • Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2024 - 11:46

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της αυθαίρετης και παράνομης απόρριψης ογκωδών αποβλήτων, με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καλούν τους δημότες να μην εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα σε κοινόχρηστους χώρους.

Η απόρριψη άχρηστων υλικών (αδρανή υλικά, μπάζα, στερεά απόβλητα, κηπευτικά προϊόντα) δίπλα σε κάδους ή σε κοινόχρηστους ή ιδιωτικούς χώρους όπως οικόπεδα, απαγορεύεται αυστηρά από τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι για την απόρριψη των παραπάνω απορριμμάτων μπορούν να τα μεταφέρουν με ίδια μέσα σε αδειοδοτημένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης (ανακύκλωσης υλικών) που υπάρχουν και λειτουργούν στο νησί μας, καθώς η διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων δεν αποτελεί υποχρέωση του Δήμου, συνεπώς αυτά δεν παραλαμβάνονται από τα συνεργεία Καθαριότητας.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση παράνομης απόρριψης ογκωδών αντικειμένων προβλέπεται η επιβολή αυστηρών προστίμων, σύμφωνα με τον ισχύοντα δημοτικό Κανονισμό Καθαριότητας.

Για αδρανή και ογκώδη υλικά, μπορείτε να απευθύνεστε: 

Αντιπρόσωπος στη Νάξο

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

Ναυπλιώτης Γ. & Υιοί ΟΕ

2285022062 - 6944586077

Μαργαρίτης Μιχαήλ

6972559464

Σαντοριναίος Ιωάννης

2285026944