Η Αμοργός απέκτησε τον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό

Πήρε "σάρκα και οστά" μία συλλογική προσπάθεια

Λευτέρης Καραΐσκος: "Διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη δημιουργία ενός χώρου για τα παιδιά της Αμοργού"
  • Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 - 06:15

Ημέρα χαράς τόσο για τα μικρά παιδιά, όσο και για τους γονείς, έφερε το πρώτο κουδούνι για τη λειτουργία του 1ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού που δημιουργείται στην Αμοργό.

Ο Παιδικός Σταθμός, δυναμικότητας φιλοξενίας έως και 25 παιδιών, ηλικίας από 2 έως και 5 ετών, δημιουργήθηκε μέσω χρηματοδότης από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ΑΕ, από δωρεές κατοίκων, αλλά και από την Ομάδα Αιγαίου.

Πρώτο κουδούνι...

Ξεχωριστή ημέρα για την εκπαίδευση στην Αμοργό, αποτέλεσε ο αγιασμός του πρώτου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, ο οποίος λειτουργεί στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου της Λαγκάδας.

Οι προσπάθειες για δημιουργία του χώρου φιλοξενίας και εκπαίδευσης των μικρών παιδιών της Αμοργού, άρχισαν το 2020, έπειτα από αίτημα του Δήμου προς την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ΑΕ.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αμοργού υπέβαλλε στις 10/12/2020 προς της ΕΕΤΑΑ ΑΕ αίτημα χρηματοδότησης του έργου ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση για το « Πρόγραμμα χρηματοδότησης των Δήμων και των Νομικών τους προσώπων από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνική Αλληλεγγύης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας».

Το αίτημα έτυχε ανταπόκρισης, καθώς η ΕΕΤΑΑ Α.Ε ενέκρινε το ποσό των 50.000 ευρώ, για τη δημιουργία τμήματος παιδικής φροντίδας δυναμικότητας 25 νηπίων στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Λαγκάδα.

Εκτός όμως από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, μεγάλος όγκος των εξόδων καλύφθηκε με ιδίους πόρους του Δήμου, ενώ τεράστια ήταν και η συνεισφορά, μέσω δωρεών, των μόνιμων κατοίκων, αλλά και της Ομάδας Αιγαίου.

"Θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις ανάγκες των γονέων"

"Διεκδικήσαμε και πετυχαίναμε τη δημιουργία του παιδικού σταθμού", δήλωσε μεταξύ άλλων, αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού του νέου εκπαιδευτικού χώρου, ο δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος.

"Με συγκίνηση στο κτίριο που κάποτε στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο της Λαγκάδας, χτυπάει πάλι το κουδούνι και οι αίθουσες και η αυλή του γεμίζουν παιδικές φωνές, χαμόγελα και ελπίδες. Νιώθω υπερήφανος που ως Δήμος, με όραμα, γνώση και σχέδιο διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη δημιουργία του παιδικού σταθμού", σημείωσε, απευθύνοντας παράλληλα ιδιαίτερες ευχαριστίες στον βουλευτή Γιάννη Βρούτση, αλλά και στην Ομάδα Αιγαίου που χρηματοδότησε τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.

"Ευχαριστώ από καρδιάς το πατριώτη μας υπουργό Γιάννη Βρούτση και την Ομάδα Αιγαίου για όσα κάνουν για την Αμοργό. Θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις ανάγκες των γονέων και θα στηρίζουμε το μέλλον του νησιού μας, τα παιδιά μας", τόνισε χαρακτηριστικά.