Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχεται στις 19 Απριλίου η Πάρος

  • Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024 - 17:13

Αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάρο, με τις επίσημες αρχές να βρίσκονται επί ποδός.

Η Ολυμπιακή Φλόγα που θα αρχίσει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, διανύοντας μία απόσταση πάνω από 5.000 χιλιόμετρα και περνώντας από 41 Δήμους της χώρας, θα φθάσει στην Πάρο στις 19 Απριλίου.

Για την υποδοχή της έχουν προετοιμαστεί αθλητικές, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη δημοτική αρχή να κάνει λόγο για μία ύψιστη τιμή για το νησί.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πάρου

Το νησί της Πάρου στις 19 Απριλίου 2024 ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή φλόγα, που ξεκινάει την περιήγησή της στις 16 Απριλίου από την Αρχαία Ολυμπία, με κατάληξη το Παναθηναϊκό Στάδιο στις 26 του ίδιου μήνα. Την Ολυμπιακή φλόγα θα μεταφέρουν περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι, διανύοντας μία απόσταση πάνω από 5.000 χιλιόμετρα, περνώντας από 41 Δήμους της Χώρας.

Μέσα από αυτή την ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση, μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλλουμε τις ομορφιές του τόπου μας με τον καλύτερο τρόπο σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω της απευθείας τηλεοπτικής κάλυψης ελληνικών και ξένων δικτύων, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια της Χώρας μας, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα και από εδώ ανέτειλε το πνεύμα της ειρηνικής συνύπαρξης και συμφιλίωσης των λαών. Ένα μήνυμα που σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για την ανθρωπότητα, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Με γνώμονα αυτό το σκεπτικό, οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του νησιού μας, συνεργάζονται για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί, μία αξέχαστη γιορτή του αθλητισμού και καλούμε όλους τους κατοίκους να συμμετάσχουν σε αυτό το μοναδικό γεγονός.

Το Πρόγραμμα της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας έχει ως ακολούθως:

16:40 Θα ξεκινήσουν οι αθλητικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλο το μήκος της παραλίας της Παροικίας. Κολύμβηση, beach volley, beach soccer, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μίνι τένις, ping pong, χορός, πίστα κινητικών δραστηριοτήτων για παιδιά, αναπαραστάσεις των αρχαίων Ολυμπιακών αθλημάτων, αγώνες σκάκι και πολλά άλλα θα είναι μέρος του προγράμματος

18:00 Άφιξη στο Δημαρχείο Πάρου

18:17 Εκκίνηση Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας με αφετηρία τον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο

18:31 Τελετή αφής του βωμού στην πλατεία Μ. Μαυρογένους. Την τελετή της αφής θα πλαισιώσει η εξαίρετη υψίφωνος κ. Ευδοκία Μωησίδου, η οποία θα αποδώσει τον Ύμνο των Ολυμπιακών αγώνων. Στη συνέχεια η χορωδία του Ωδείου Μυθωδία, υπό την διεύθυνση της κ. Μαρουλίας Κοντού, θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας ως διοργανώτριας χώρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και η χορωδία του Π.Σ. Αρχίλοχος υπό την διεύθυνση της κ. Κωνσταντίνας Ανδρεάκου θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας, γεννήτριας χώρας των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Παροικίας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής κ. Μαρίας Τσουκνίδα, θα παρουσιάσουν την παράσταση «Μία φλόγα, μία Ιστορία, Ένα ταξίδι».

Τέλος όλα τα χορευτικά συγκροτήματα της Πάρου θα παρουσιάσουν σε κυκλικούς σχηματισμούς τρεις τοπικούς χορούς.

20:29 Η Ολυμπιακή φλόγα θα μεταφερθεί από δύο λαμπαδηδρόμους στο Αρχαίο νεκροταφείο της Παροικιάς.

"Αυτή η ημέρα είναι μια ευκαιρία για όλους να απολαύσουν το πνεύμα του εθελοντισμού, της ομαδικότητας και της συνεργασίας για τα ιδεώδη του πολιτισμού, του αθλητισμού και του Ολυμπισμού. Είναι μία ευκαιρία να συμμετάσχουμε όλοι μαζί, σε μία γιορτή της Ελλάδας και της Πάρου, που μας κάνει υπερήφανους σε όλο τον κόσμο", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάρου.