Ανοιχτός διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού μονοπατιών συνολικού μήκους 35,64 χλμ

"Φρεσκάρονται" τα μονοπάτια της Κέας

Τα υπέροχα μονοπάτια της Κέας, θα ανανεωθούν και θα καθαριστούν για να φιλοξενήσουν τους απανταχού λάτρεις του περιπατητικών διαδρομών. Με αυτό τον γνώμονα, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κέας, μετά την πρόσφατη συνεδρίασή της, προχώρησε στην έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και στον καθορισμό όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού για την “παροχή υπηρεσιών καθαρισμού μονοπατιών της Κέας”. Εισηγήτρια στο συγκεκριμένο θέμα, ήταν η δήμαρχος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής, Ρένα Βελισσαροπούλου.

Τι αφορά η μελέτη

Με την απόφασή της, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κέας ενέκρινε τη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού 2024-2025 του Δήμου Κέας, λόγω αδυναμίας εκτέλεσης αυτών με ίδια μέσα. Η μελέτη αφορά στις απαραίτητες εργασίες για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό των περιηγητικών διαδρομών – μονοπατιών της νήσου Κέας, συνολικού μήκους 35,64 χλμ.

Οι εργασίες, οι οποίες είναι οι απαραίτητες, ώστε να αποκατασταθούν τα τμήματα εκείνα των μονοπατιών που έχουν υποστεί φθορές και παρεμποδίζουν τη διέλευση αφορούν:

  • στην αφαίρεση με ήπιες παρεμβάσεις της βλάστησης που εμποδίζει την απρόσκοπτη διέλευση. Πρόκειται για κλαδέματα, αποψιλώσεις χόρτων κ.λπ. που θα πιστοποιούνται τόσο από φωτογραφικό υλικό μετά το πέρας των εργασιών, όσο και από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής εργασιών του Δήμου, όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία,

  • απομάκρυνση βλάστησης κατά μήκος των μονοπατιών

  • Τοποθέτηση τυχόν πετρών στην άκρη των μονοπατιών

  • Επανατοποθέτηση πεσμένων πληροφοριακών πινακίδων των μονοπατιών και τοποθέτηση νέων

Χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμός

Το χρονικό διάστημα παροχής των υπηρεσιών είναι τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Τα εργαλεία και τα αναλώσιμα που απαιτούνται για τις ως άνω εργασίες (χορτοκοπτικό, φυσητήρας σακούλες απορριμμάτων, γάντια κ.λπ.) είναι στις υποχρεώσεις του εργολάβου. Ο προϋπολογισμός των παραπάνω εργασιών με τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία ανέρχεται στο ποσό των 19.666,15 ευρώ και θα βαρύνει τον ΚΑ 30.6262.0016 με τίτλο «Αποκατάσταση Μονοπατιών» του προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου Κέας του έτους 2024. Οι ασφαλιστικές εισφορές βαρύνουν τον εργολάβο.

Για τον καθορισμό του προϋπολογισμού λήφθηκαν υπόψη:

α) οι τιμές των αντίστοιχων εργασιών πρασίνου των περιγραφικών τιμολογίων και συγκεκριμένα οι τιμές εργασιών, που αφορούν στην παρούσα μελέτη, όπως η διαμόρφωση κόμης δένδρων ύψους μέχρι 4 μέτρα, το βοτάνισμα με τα χέρια και με βενζινοκίνητο χορτοκοπτικό μηχάνημα πεζού χειριστή σε μη φυτεμένους χώρους, η απομάκρυνση ξυλωδών φυτών με μηχανήματα και εργάτες, ο καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου σε αφύτευτες επιφάνειες, πλακόστρωτα κ.λπ., καθώς και η απομάκρυνση ζιζανίων από πλακόστρωτες επιφάνειες με τα χέρια.

β) το κόστος των εργαλείων, αναλωσίμων, μέσων προστασίας, μεταφορικών μέσων κ.λπ. που απαιτούνται για την εκτέλεση των εργασιών.

γ) η πλήρης απασχόλησης ενός τουλάχιστον ατόμου, που κρίνεται απαραίτητη για την εκτέλεση των εργασιών.