Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Φολεγάνδρου

  • Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024 - 13:31

Επιτολή διαμαρτυρίας απέστειλε προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και όχι μόνο, ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων Φολεγάνδρου σε σχέση με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Αναλυτικά αναφέρει:

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κύριοι, μετά από ένα χειμώνα με πολλές επιστολές, συναντήσεις και τηλέφωνα σχετικά με τα επιδοτούμενα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του συμβατικού πλοίου από Πειραιά, για την τήρηση των όρων της σύμβασης και για την έγκαιρή δημοσίευσή τους, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση επιτέλους αναρτήθηκαν στο σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων.

Μετά την ανάρτηση όμως μας περίμενε μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη, τα δρομολόγια που κατέθεσε η εταιρία ΖΑΝΤΕ FERRIES και ενέκρινε το υπουργείο είναι πρωτόγνωρα για τις Κυκλάδες που σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούν τους επισκέπτες της Φολεγάνδρου.

Βραδινές αναχωρήσεις από Πειραιά με άφιξη στην Φολέγανδρο στις 5 και 6 το πρωί είναι κάτι που για πρώτη φορά βλέπουμε, δρομολόγια σχεδιασμένα για την μεταφορά φορτηγών και όχι επιβατών, δρομολόγια που εκτελούνται από πλοίο που κατά βάση είναι ημερόπλοιο με ελάχιστες καμπίνες που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί σε βραδινό δρομολόγιο. Δρομολόγια που γίνονται μόνο για την είσπραξη της επιδότησης αδιαφορώντας αν εξυπηρετούν τα νησιά. Την επιδότηση όμως την πληρώνουμε εμείς, μέσο των φόρων και για αυτό απαιτούμε τα δρομολόγια να είναι ελκυστικά προς τους ταξιδιώτες και να εξυπηρετούν τα νησιά γιατί αυτός είναι και ο σκοπός που υπάρχουν.

Πραγματικά απορούμε αν στο υπουργείο ναυτιλίας μπήκε κάποιος στον κόπο να ελέγξει αυτά τα δρομολόγια πριν δώσουν την έγκριση. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε με πιο σκεπτικό εγκρίθηκαν αυτά τα δρομολόγια; Και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να ακούσουμε για την κάλυψη συγκοινωνιακών αναγκών, φτάνει με αυτή την καραμέλα. Όλα τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων πλέον εξυπηρετούνται πάρα πολύ καλά με εξαίρεση όπως πάντα την Φολέγανδρο.

Πλέον δεν ζητάμε, απαιτούμε την άμεση διόρθωση των δρομολογίων του πλοίου Διονύσιος Σολωμός της ΖΑΝΤΕ FERRIES με πρωινές αναχωρήσεις από των Πειραιά τα οποία φυσικά θα εκτελούνται με βάση αυτά που προβλέπει η σύμβαση. Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση όλων των επίσημων φορέων.