Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χ. Κόκκινου αναφορικά με τον σεισμό στην Κω

"Με συλλογική προσπάθεια κι ευθύνη η Κως θα επιστρέψει στην κανονικότητα"

  • Παρασκευή, 21 Ιουλίου, 2017 - 13:00

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος από την Κω όπου κατέφθασε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Ιουλίου 2017 και λίγο μετά τη μεγάλη σεισμική δόνηση 6.5R με αρνητικές συνέπειες για τη ζωή δύο (2) συνανθρώπων μας και προξένησε τραυματισμούς και υλικές ζημιές, μιλώντας σε διεθνή, αθηναϊκά και τοπικά μέσα ενημέρωσης επισήμανε τα εξής:
«Απαιτείται ψυχραιμία όλων και αποτελεσματική κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για να επουλώσουμε τις πληγές που άφησε η επέλαση του Εγκέλαδου στην Κω.
Ήδη συνεργεία μηχανικών ξεκινούν τον έλεγχο για την καταλληλότητα των κτιρίων, ξεκίνησε ο καθαρισμός των δρόμων και οι ελάχιστοι τραυματίες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους. Το αεροδρόμιο του νησιού λειτουργεί κανονικά, υπάρχει ομαλή παροχή ρεύματος και νερού και το νησί παραμένει ένας ασφαλής και κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τη χώρα μας. Οι επισκέπτες του και οι μόνιμοι κάτοικοί του δεν πρέπει να φοβούνται.
Οι σεισμολόγοι μάς καταθέτουν καθησυχαστικές απόψεις και οι μετασεισμικές δονήσεις μειώνονται όσο περνά η ώρα.
Η Κως και τα νησιά μας γνωρίζουν από δυσκολίες. Γνωρίζουν όμως οι κάτοικοί τους να τις ξεπερνούν! Με συλλογική προσπάθεια και ευθύνη η Κως θα βρει γρήγορα την κανονικότητα στην καθημερινότητά της.
Εκφράζω τη λύπη μου για τα δύο (2) θύματα της σεισμικής δόνησης και τη συμπαράστασή μου στους τραυματίες και στους πολίτες των οποίων η περιουσία υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Συνιστώ ηρεμία και δουλειά απ’ όλους και καλώ την Κυβέρνηση να βοηθήσει τον τόπο και τους κατοίκους της Κω.»