Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Με έντεκα ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα ενισχύεται το Ν. Αιγαίο

  • Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2017 - 18:20

Με απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται το ύψος των διαθέσιμων πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» που διατίθεται για την προμήθεια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ούτως ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός των οχημάτων που θα καλύψουν της ανάγκες των νησιών, στον κρίσιμο τομέα της υγείας.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης απευθύνει πρόσκληση με τίτλο «Προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων», με δυνητικό δικαιούχο το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), για την υποβολή πρότασης έργων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από τον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η πρόταση αφορά στην προμήθεια 11 ασθενοφόρων και μιας κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ, που θα διατεθούν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ήδη υφισταμένων υποδομών υγείας στα νησιά.

Βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών.

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ορίζεται το ποσό των 300.000 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι από 13/09/2017 έως 13/10/2017.

 

Ετικέτες: