Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Συνάντηση Περιφερειακής Αρχής με τον Π. Ξενοκώστα

  • Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2017 - 12:28

Σε συνέχεια της συζήτησης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου της 29ης Σεπτεμβρίου του θέματος των εξελίξεων του ναυπηγείου του ΝΕΩΡΙΟΥ της Σύρου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον εκπρόσωπο του ενδιαφερόμενου επενδυτικού σχήματος κ. Πάνο Ξενοκώστα.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης είχαν την ευκαιρία στη συνάντηση αυτή να διαπιστώσουν το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον από πλευράς της εταιρείας Onex για την υλοποίηση επένδυσης στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου του ΝΕΩΡΙΟΥ.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε ότι η επενδυτική πρόταση, μόνη σε γνώση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ομίλου Onex περιλαμβάνει: την προστασία των θέσεων εργασίας, την άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων στους εργαζομένους και τους προμηθευτές, την ανανέωση του τεχνικού εξοπλισμού της μονάδας και τη συνέχιση λειτουργίας του ναυπηγείου. Τέσσερις προϋποθέσεις που αποτέλεσαν και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, βάσει της οποίας θα αναληφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα πρωτοβουλίες από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη λήξη της ομηρίας μιας κοινωνίας κι ενός νησιού.