Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στη Βαρκελώνη η αποστολή της Περιφέρειας, για το διαγωνισμό "European Young Chef Award 2017"

  • Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, 2017 - 12:55

Ξεκίνησε η αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2017" που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη, με υποψήφιο σεφ τον 20χρονο Σπύρο Κουγιό.

Η αποστολή που αποτελείται από τον μόλις 20 ετών, υποψήφιο Ευρωπαίο σεφ, Σπύρο Κουγιό, την πρέσβειρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την επικεφαλής της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, Χάιντι Λαζάνη, και τους σεφ Κώστα Μπουγιούρη και Σταμάτη Μισομικέ, ο οποίος πέρσι κατέκτησε τον τίτλο European Young Chef Award 2016 , ταξιδεύει για την Βαρκελώνη της Ισπανίας με επίσημο χορηγό αερομεταφορών την Aegean Airlines.

Οι φιναλίστ από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης πρόκειται να παρουσιάσουν καινοτομίες σε παραδοσιακά πιάτα από τις περιφέρειες τους και να διαγωνιστούν για τον πολυπόθητο τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ 2017. Μεταξύ αυτών και ο Σπύρος Κουγιός από τη Ρόδο, που στη διάρκεια των διαγωνισμών που διεξήχθησαν το καλοκαίρι στο Νότιο Αιγαίο, "μάγεψε" τους κριτές με τις ικανότητες του κερδίζοντας τη συμμετοχή του στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Βαρκελώνης, με τα “χρώματα” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Σπύρος Κουγιός, που εργάζεται στο εστιατόριο “Noble” στο ξενοδοχείο Elysium, στην Ρόδο, παρουσίασε στην κριτική επιτροπή ένα πιάτο βγαλμένο από τη θάλασσα του Νοτίου Αιγαίου και την Δευτέρα το πρωί θα διεκδικήσει τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ για το 2017.

Στη διάρκεια του διημέρου, η κ. Μπαρμπαρίγου θα μιλήσει σε δημόσια συζήτηση για τη σημασία της καθοδήγησης στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας των νέων σεφ. Ο Σταμάτης Μισομικές, ο νικητής του Βραβείου του Ευρωπαίου Νέου Σεφ 2016, θα παραθέσει ένα masterclass υψηλής μαγειρικής στους υποψηφίους Ευρωπαίους Νέους Σεφ για το 2017. Μαζί τους θα είναι και ο Shane Sheedy, φιναλίστ του διαγωνισμού το 2016 και μέντορας για το 2017, ο οποίος θα μιλήσει για το κοινωνικό έργο του που σκοπό έχει την ενθάρρυνση της καινοτομίας στην παράδοση.

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα περιλαμβάνει ερωτήσεις και απαντήσεις με τους φιναλίστ του 2017 ως πρωταγωνιστές.

Την Κυριακή το πρωί, οι υποψήφιοι σεφ πρόκειται να παρουσιάσουν το παραδοσιακό πιάτο πάνω στο οποίο δημιούργησαν τη δική τους συνταγή, και την Δευτέρα το μεσημέρι, θα διαγωνισθούν για την ανάδειξη του Ευρωπαίου Νέου Σεφ για το 2017.

Σπύρος Κουγιός

Ο Σπύρος είναι 20 ετών και ξεκίνησε την καριέρα του το 2015 στην Σχολή Τουριστικής και Μαγειρικής Εκπαίδευσης (ΟΤΕΚ-ΙΕΚ) στη Ρόδο, από όπου αποφοίτησε το 2017.

Εργάστηκε σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια της Ρόδου και επί του παρόντος εργάζεται ως Demi-chef στο gourmet εστιατόριο Noble του πολυτελούς ξενοδοχείου Elysium Resort and Spa στην Ρόδο, εξασφαλίζοντας μια γαστρονομική εμπειρία πολλαπλών αισθήσεων για τους επισκέπτες του. Αν και είναι τόσο νέος, το πάθος του για την μαγειρική, η αγάπη του για την τοπική παραδοσιακή γαστρονομική κληρονομιά και το ταλέντο του στον συνδυασμό γεύσεων, έχουν απογειώσει την δημιουργική του φαντασία. Το όνειρό του είναι να γίνει ένας σεφ σεβαστός παγκοσμίως, γνωστός για τις καινοτομίες του στις τοπικές παραδοσιακές συνταγές.