Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

3,4 εκατ. ευρώ για υγειονομικές δομές του Ν. Αιγαίου

  • Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2017 - 16:18

Με γνώμονα την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών υγείας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων τους, εκ των θεμελιωδών προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει μια ακόμη πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων, που αφορούν στον εξοπλισμό των υποδομών δευτεροβάθμιας υγείας, για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», συνολικής επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 3.400.000 ευρώ.

Βασικός στόχος των παρεμβάσεων είναι η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των ήδη υφισταμένων υποδομών υγείας, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους των νησιών της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, η πρόσκληση με τίτλο «Εξοπλισμός υποδομών δευτεροβάθμιας υγείας», αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους:

  • 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου

  • Γ.Ν. Ρόδου «Α. Παπανδρέου» - Γ.Ν. Κω «Ιπποκράτειον» - Γ.Ν. Καλύμνου «Το Βουβάλειο»

  • Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» - Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου,

  • Κρατικό Θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου

για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Η συγχρηματοδοτούμενη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.400.000 ευρώ.

 

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 100.000 ευρώ.

 

Προθεσμία υποβολής των προτάσεων από 01/12/2017 έως 28/02/2018.