Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Αυξάνεται η χρηματοδότηση για το γήπεδο Καμινίων

  • Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, 2018 - 09:55

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αυξάνει στις 210.000 ευρώ τον προϋπολογισμό για την κατασκευή του γηπέδου 5Χ5, στην περιοχή Καμίνια, στην Ερμούπολη της Σύρου, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα σημαντικό έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, δεδομένου ότι η περιοχή δεν διαθέτει χώρο άθλησης και αναζητούσε για πολλά χρόνια την αισθητική αναβάθμιση ενός χώρου, που θα αποτελεί πλέον πόλο έλξης για την νεολαία και τους κατοίκους της Ερμούπολης.

Για την αύξηση του προϋπολογισμού του έργου, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος προέβη σε τροποποίηση, ως προς το ύψος της χρηματοδότησης, της Διαβαθμιδικής Σύμβασης που είχε αρχικά υπογραφεί με τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και με την οποία ο Δήμος έχει εκχωρήσει στην Περιφέρεια την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου.

Με βάση τα προβλεπόμενα από την Διαβαθμιδική Σύμβαση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εκτός από την χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 210.000 ευρώ, ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης, τη δημοπράτηση, την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης και την επίβλεψη κατασκευής του έργου. Η χρηματοδότηση καλύπτει την κατασκευή του γηπέδου, την δαπάνη σύνδεσής του με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και γενικά κάθε δαπάνη ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης αναλαμβάνει την αρμοδιότητα συντήρησης και διαχείρισης της αθλητικής εγκατάστασης.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δημοπρατήσει το έργο από τον περασμένο Δεκέμβριο και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει με την ανάδειξη του αναδόχου και την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης.

Το έργο, που εντάσσεται στον γενικότερο προγραμματισμό της περιφερειακής αρχής για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, αφορά στην κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 και των συνοδών έργων για την εύρυθμη λειτουργία του. Σε αυτά, εντάσσονται κερκίδες 360 – 380 θέσεων για το κοινό, αποδυτήρια ομάδων και λοιποί βοηθητικοί χώροι συνολικής επιφανείας 74,30 τ.μ. Επίσης προβλέπεται να κατασκευαστούν έργα περίφραξης και ηλεκτροφωτισμού.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, έτους 2017 και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Φορέας κατασκευής είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.