Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Συκοφάντες και φύλακες με γνώση, δεν πάνε ποτέ μαζί

  • Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2018 - 21:22

Απολύτως ανεπιτυχής η προσπάθεια της παράταξης Μαχαιρίδη να απεκδυθεί, με την σημερινή της ανακοίνωση, την ιδιότητα του κοινού συκοφάντη, που ενσυνείδητα άσκησε τις τελευταίες ημέρες μέσω της πλήρους υιοθέτησης του ψεύδους που περιλαμβάνετο στην τοποθέτηση της συμβούλου Λίτσας Φτακλάκη, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 6ης Φεβρουαρίου 2018, διακινώντας επισταμένως ψεύδη κατά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Οι συκοφάντες παραμένουν συκοφάντες, για όσο διάστημα δεν ανακαλούν, και η διαπραχθείσα συκοφαντία δεν ακυρώνεται με νομικίστικες πιρουέτες, στις οποίες, επίσης συνειδητά, επιλέγουν να καταφύγουν,  μόνο κατόπιν της επιστολής της Γενικής Γραμματέως της CPMR, που καταρρίπτει τα σκοπούμενα διαδιδόμενα ψεύδη τους και τους εκθέτει στα μάτια της κοινής γνώμης.

 Για να μην υπάρχει ουδεμία αμφιβολία επ’ αυτού, παραθέτουμε τις ανακοινώσεις τους, από όπου εύκολα γίνεται αντιληπτός ο ατυχής ελιγμός που επιχειρούν.

1. Το κείμενο της περιφερειακής συμβούλου της μειοψηφίας, Λίτσας Φτακλάκη, κατά την απολογιστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Παραιτηθήκατε από την προεδρεία της Επιτροπής Νήσων ενώ δεν είχε λήξει ακόμα η θητεία σας χωρίς καν να ενημερώσετε το Π.Σ.».

Παρά το γεγονός ότι άμεσα της επισημάνθηκε, για την αποκατάσταση της αλήθειας, ότι η θητεία του Προέδρου της Επιτροπής Νήσων της CPMR είναι μονοετής και ότι η προεδρία του κ. Χατζημάρκου έληξε κανονικά, η Λίτσα Φτακλάκη συνέχισε την τακτική της συνειδητής συκοφαντίας, επιμένοντας και και κατά την διάρκεια της ανωτέρω συνεδρίασης ότι η θητεία του κ. Χατζημάρκου στην Επιτροπή Νήσων ήταν διετής, διακινώντας και διαδίδοντας τον εν γνώσει της ψευδή, αρχικό ισχυρισμό της σε ΜΜΕ.

 

2. Στην πρώτη ανακοίνωσή της, στις 13/2/2018, η παράταξη Μαχαιρίδη, αναζήτησε σωτηρία και κατέφυγε σε παραπομπές στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, αλλά ουσιαστικά επαναλαμβάνοντας και ανανεώνοντας την ίδια συκοφαντία, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τον ψευδή ισχυρισμό της Λίτσας Φτακλάκη  ότι η θητεία του Προέδρου της Επιτροπής είναι διετής, προκειμένου να συνεχίσει να υποστηρίζει τον ψευδή ισχυρισμό  περί «παραίτησης» του κ. Χατζημάρκου.

3. Στην δεύτερη κατά σειράν, σημερινή ανακοίνωσή της, η παράταξη Μαχαιρίδη επιχειρεί να «ξεγλυστρίσει», με το εφεύρημα  των παράλληλων εκδοχών της «παραίτησης» που μέχρι χθες σθεναρά υποστήριζε.  Στη σημερινή τους ανακοίνωση, αναφέρουν επί λέξει:  «Το Νότιο Αιγαίο δεν μπορεί να ασχολείται άλλο με το φόβο σας να μην αναδειχθεί ότι παραιτηθήκατε από το δικαίωμα ανανέωσης της θητείας σας στην προεδρία της  Επιτροπής Νήσων CRPM της, όπως θα μπορούσατε να έχετε κάνει…»

Αιφνιδίως δηλαδή ο ισχυρισμός της παραίτησης του Περιφερειάρχη από την προεδρία της Επιτροπής, μεταλλάχθηκε σε «παραίτηση από το δικαίωμα της ανανέωσης της θητείας» του, ωσάν να είναι δικαίωμα δικό τους να το αποφασίσουν!

Η σημερινή μετάλλαξη δεν προέκυψε τυχαία, παρά μόνο αφού δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή της Γενικής Γραμματέως της CPMR, κας Ελένης Μαριάνου, η οποία αναφέρει τα εξής: «Η θητεία των Προέδρων της Επιτροπής των Νησιών της CPMR είναι μονοετής (Άρθρο 4 του Καταστατικού) και ο κύριος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση των καθηκόντων του, δεν έθεσε υποψηφιότητα εκ νέου».

Κατόπιν αυτών τους προτείνουμε, αφού καταλήξουν ποιος μέσα από την παράταξή τους διαθέτει ελάχιστη γνώση ή επάρκεια για να αναγνώσει καταστατικά ευρωπαϊκών φορέων, να εκδώσουν ένα καινούργιο κείμενο, το τέταρτο κατά σειράν, στο οποίο, ατομικά ή ομαδικά να δώσουν την οριστική εκδοχή τους, αφού και με τις τρεις μέχρι σήμερα παραλλαγές της, δηλώνουν την πίστη τους στο ψεύδος και το “δικαίωμα” τους στην διακίνηση της συκοφαντίας.

Συκοφάντες και φύλακες με γνώση, δεν πάνε ποτέ μαζί.