Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χ. Κόκκινου

"Το Περιφερειακό Συνέδριο να μην είναι φιέστα"

  • Δευτέρα, 16 Απριλίου, 2018 - 15:10

Με αφορμή το 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Περιφερειακή Ανασυγκρότηση που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 16 - 17.4.2018, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος σε δηλώσεις του σε Μ.Μ.Ε. επισήμανε τα εξής:
Το Περιφερειακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο με την παρουσία του πρωθυπουργού, δεκάδων κυβερνητικών στελεχών, τοπικών φορέων και ενεργών πολιτών της Περιφέρειάς μας, αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών μας, να «θεραπευτούν» οι πληγές του παρελθόντος, και να προωθηθούν στον τόπο μας οι απαιτούμενες και αναγκαίες αναπτυξιακές δράσεις.
Είναι επιτακτική ανάγκη να είναι ένα συνέδριο ουσίας και όχι φιέστα χωρίς περιεχόμενο. Είναι επιτακτική ανάγκη η Κυβέρνηση να κάνει την αυτοκριτική της και να προσφέρει στο Νότιο Αιγαίο αυτά που του ανήκουν. Επιτέλους, οι νησιωτικές πολιτικές να γίνουν πράξη!
Να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν άμεσα:
Η στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών, έργα που βελτιώνουν τη ζωή των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας με σεβασμό στο περιβάλλον, να στηρίξουμε τη «βαριά μας βιομηχανία» που είναι ο τουρισμός, να προωθήσουμε τον πρωτογενή τομέα και να λειτουργήσει το κοινωνικό κράτος με καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες (υγεία, παιδεία, κοινωνική μέριμνα, συγκοινωνίες).
Τα νησιά μας είναι στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν πολλές δημιουργικές δυνάμεις και οι νησιώτες μας αξίζουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.