Δήμος Θήρας

Έτοιμο το εξωτερικό γήπεδο Θήρας στο ΔΑΠΠΟΣ

  • Δευτέρα, 23 Απριλίου, 2018 - 13:26

Ο Δήμος Θήρας ολοκλήρωσε προσφάτως και έδωσε ήδη σε χρήση το νέο ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) εντός του προαύλιου χώρου του κλειστού γυμναστηρίου (ΔΑΠΠΟΣ) στον Καρτεράδο.
Το έργο κατασκευής του γηπέδου, προϋπολογισμού 81.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το Δήμο Θήρας. Η μελέτη, η δημοπράτηση και η επίβλεψη της υλοποίησης του έργου έγιναν συνολικά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θήρας ενώ το χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για την εκτέλεση του συνόλου των κατασκευαστικών εργασιών ανήλθε στους τρεις (3) μήνες.
Το ανοιχτό γήπεδο κατασκευάστηκε στο βορειοανατολικό τμήμα του προαυλίου του κλειστού γυμναστηρίου και διαχωρίστηκε από το χώρο στάθμευσης με εσωτερική μεταλλική περίφραξη ύψους τεσσάρων (4) μέτρων ώστε να επιτευχθεί η ασφάλεια των χρηστών και των δύο χώρων. Επιπλέον δημιουργήθηκαν εσωτερική περίφραξη, έργα απορροής των όμβριων υδάτων καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του γηπέδου ικανοποιεί τις απαιτούμενες ισχύουσες προδιαγραφές για τη διεξαγωγή Εθνικών – Διασυλλογικών αγώνων, καθώς ο αγωνιστικός χώρος έχει διαστάσεις 28,00 μέτρα x 15,00 μέτρα ενώ διαθέτει και τις απαραίτητες περιμετρικές λωρίδες ασφαλείας των 2,00 μέτρων σε κάθε πλευρά, με αποτέλεσμα να διαθέτει έναν συνολικά διαμορφωμένο χώρο μήκους 32,00 μ. και πλάτους 19,00 μ. Επίσης, προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλει και η ποιότητα του αθλητικού δαπέδου στο γήπεδο καθότι η διάστρωση του έγινε με πολύ ελαστικό, χυτό, αντικραδασμικό υλικό πάχους 4 – 6 χιλιοστών.
Το συγκεκριμένο έργο του Δήμου Θήρας προσέθεσε ένα σύγχρονο ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο διαθέσιμο δυναμικό του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης το οποίο μπορεί να συμβάλει στην προσέλκυση νέων αθλητικών διοργανώσεων και στην αποσυμφόρηση του κλειστού γηπέδου του γυμναστηρίου.

Επιπλέον, όπως αναφέρει και ο Δήμαρχος Θήρας: «Πρωτίστως η κατασκευή του γηπέδου έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη των δημοτών για οργανωμένους και καλά εξοπλισμένους χώρους άθλησης».
 Το γήπεδο μπάσκετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από το ευρύ κοινό μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία του ΔΑΠΠΟΣ.