Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Φ. Ζαννετίδης

  • Σάββατο, 12 Μαΐου, 2018 - 16:59

Με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκο Βάγια συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετιδης.

Στην διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η υπό διαμόρφωση προγραμματική σύμβαση σχετικά με την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βοσκής μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας σε κάθε νησί της, η καθυστέρηση που υπάρχει στην έγκριση του προσωπικού για την Δακοκτονία, η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης της εποπτείας των φορέων των εγγειοβελτιωτικών έργων στις Περιφέρειες όπως αποφάσισε το Υπουργείο, καθώς και η πορεία των υπό πιστοποίηση προϊόντων με την ένδειξη Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Στο κρίσιμο θέμα των διαχειριστικών σχεδίων βοσκής, που ως γνωστόν υπάρχει η καταλυτική ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2019, όσον αφορά την υποχρέωση ύπαρξη των σχεδίων, προκειμένου να μπορούν να ενεργοποιηθούν τα δικαιώματα των κτηνοτρόφων, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε την παράταση κατά ένα εξάμηνο τουλάχιστον, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται μετά από ένα διεθνή διαγωνισμό που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Όπως ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, σύντομα θα κληθούν οι Περιφέρειες στο Υπουργείο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν ο κ. Ζαννετίδης ενημερώθηκε για την μέχρι τώρα πορεία τους.