Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ενίσχυση αθλητικών εγκαταστάσεων από την ΠΝΑΙ σε Κυκλαδονήσια

  • Τρίτη, 22 Μαΐου, 2018 - 10:20

Στο πλαίσιο της γόνιμης συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου και της ειλημμένης απόφασης για την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων στα νησιά, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και οι Δήμαρχοι πέντε νησιών των Κυκλάδων συνυπέγραψαν Διαβαθμιδική Σύμβαση συνεργασίας για την υλοποίηση του έργου “Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικών ειδών γηπέδων ποδοσφαίρου των Δήμων Αμοργού, Κύθνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Σύρου – Ερμούπολης και Τήνου”, συνολικού προϋπολογισμού 486.724,80 ευρώ.

Την Διαβαθμιδική Σύμβαση Συνεργασίας συνυπογράφουν ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Αμοργού, Νικόλαος Φωστιέρης, ο Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Εμμανουήλ Μαργαρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός και ο Δήμαρχος Τήνου, Ιωάννης Σιώτος.

Βάσει της Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εκτός από την χρηματοδότηση του έργου, αναλαμβάνει και την αρμοδιότητα υλοποίησης, για λογαριασμό των πέντε Δήμων.

Η σύμβαση αφορά τις εξής αθλητικές εγκαταστάσεις:

Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στη θέση Αγροκήπιο των Καταπόλων του Δήμου Αμοργού

Γήπεδο ποσοσφαίρου 11Χ11 Μέριχα του Δήμου Κύθνου

Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στη νήσο Κουφονήσι του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στα Καμίνια του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Γήπεδο ποσοσφαίρου 11Χ11 Χώρας του Δήμου Τήνου

και περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικών ειδών απαραίτητων για την καλή λειτουργία, συντήρηση και εγσυχρονισμό των παραπάνω γηπέδων, όπως συνθετικού χλοοτάπητα, πλαστικών καθισμάτων, στεγάστρων αναπληρωματικών, εστιών ποδοσφαίρου, σημαιών κόρνερ κλπ.

Η Διαβαθμιδική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη και έχει χρονική διάρκεια 22 μηνών.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 486.724,80 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.