Συνάντηση Φ. Ζαννετίδη με τον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

  • Τρίτη, 3 Ιουλίου, 2018 - 13:10

Συνάντηση εργασίας είχε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκο Θεοδωρίδη με βασικό θέμα την διευκόλυνση των διαδικασιών σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική υποβολή και έκδοση διαφόρων δικαιολογητικών μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να εξαλειφθεί, αφενός η γραφειοκρατία και αφετέρου, να εξοικονομηθούν πόροι από τις εκτυπώσεις.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα, γενικότερης φύσεως που απασχολούν τις δύο πλευρές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντηση που είχα με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, είχε ως βασικό θέμα την απάλειψη της γραφειοκρατίας για την έκδοση κάθε είδους δικαιολογητικών, κάνοντας χρήση της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Αυτό ισχύει από σήμερα, καθώς όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση εξοικονομώντας, έτσι, χρόνο για τις υπηρεσίες μας.

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της εξεύρεσης τρόπων αντιμετώπισης της υποστελέχωσης της Περιφέρειας και της πάταξης της γραφειοκρατίας.

Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, εφαρμόζουμε την ηλεκτρονική υποβολή και έκδοση όλων των δικαιολογητικών, αποφεύγοντας τις εκτυπώσεις και την κατανάλωση χαρτιού.

Βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Σύρο που είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Από εδώ και στο εξής, όλες οι αποφάσεις, τα δικαιολογητικά και άλλα έγγραφα θα εκδίδονται ηλεκτρονικά ώστε να αποφεύγεται ο μεγάλος όγκος εργασίας της Οικονομικής Επιτροπής.

Οφείλω να τονίζω την καλή συνεργασία των υπηρεσιών της περιφέρειας με τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης και να εξάρω την άμεση ανταπόκριση από τον συντονιστή της Νίκο Θεοδωρίδη».