Ο Γ. Λεονταρίτης για τις εξελίξεις αναφορικά με το αεροδρόμιο Σύρου

  • Παρασκευή, 20 Ιουλίου, 2018 - 13:57

"Χαιρετίζω τη θετική εξέλιξη στην υπόθεση υλοποίησης της Α' ΦΑΣΗΣ του έργου που αφορά στην επέκταση του διαδρόμου απογείωσης- προσγείωσης κατά 140 μ. στο αεροδρόμιο της Σύρου, παρά το γεγονός ότι έρχεται με καθυστέρηση τεσσάρων ετών.

Εύχομαι και ελπίζω η ολοκλήρωση της Β' ΦΑΣΗΣ του έργου που αφορά στην ταπείνωση του λόφου στην περιοχή "Νεράιδα" (στις διαδικασίες για τη σύνταξη της μελέτης του οποίου είχε άμεση εμπλοκή η Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), να μην ακολουθήσει το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Σημειωτέον ότι προκειμένου το αεροδρόμιο της Σύρου να καταστεί ασφαλές και λειτουργικό για να έχει τη δυνατότητα υποδοχής αεροπλάνων 75 θέσεων, θα πρέπει να ολοκληρωθούν η Α' και η Β' ΦΑΣΗ του έργου, όπως επίσης και να πραγματοποιηθούν και οι απαραίτητες εργασίες ηλεκτροφωτισμού προκειμένου να υπάρχουν νυχτερινές πτήσεις, τις οποίες προτιμούν οι εταιρείες που εξειδικεύονται σε πτήσεις charters.

Άρα ο δρόμος για την πλήρη λειτουργία του αεροδρομίου είναι ακόμα μακρύς και οφείλουμε όλοι συντεταγμένα να συνεχίσουμε την άσκηση των απαραίτητων πολιτικών παρεμβάσεων και πιέσεων προς το αρμόδιο Υπουργείο για την επίσπευση της ολοκλήρωσής του.

Οφείλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον πρώην Υπ. Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αποφασιστικότητα και την ταχύτητα που επέδειξε στην ολοκλήρωση της μελέτης, βάσει της οποίας δημοπρατήθηκε πρόσφατα το έργο και η οποία είχε αποσταλεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από τις αρχές Δεκεμβρίου 2014.

Θεωρώ χρέος μου επίσης να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννη Ρούσσο χάρη στις ενέργειες του οποίου εκείνη την περίοδο είχε επισκεφτεί το νησί μας ο πρώην Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης, καθώς και όλους όσοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.