Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Συνάντηση Χατζημάρκου με Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  • Σάββατο, 21 Ιουλίου, 2018 - 15:48

Με την σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβη του τίτλου Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, σήμερα το πρωί στο γραφείο του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της εκδήλωσης “Aegean mamas know best” που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο Ασκληπιείου Ρόδου, την οποία οργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, στρατηγικό κοινωνικό εταίρο της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης και το ΚΕΚ «Γεώργιος Γεννηματάς».

Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε αποτίμηση των δράσεων που η Περιφέρεια υλοποιεί με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας των νησιών της ως στοιχείο της ιδιαίτερης ταυτότητας και φυσιογνωμίας τους.

Μέσω των δράσεων αυτών επιδιώκεται η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την τουριστική βιομηχανία και κατ’ επέκταση, η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας των νησιών, δια της στήριξης των τοπικών παραγωγών και των προϊόντων τους, στη βάση της εξωστρέφειας και την αναγνωρισιμότητάς τους σε νέες αγορές.

Σημειώνεται ότι η διασύνδεση τουρισμού και πρωτογενούς τομέα, συνιστά έναν από τους στρατηγικούς στόχους που η Περιφερειακή αρχή έθεσε από τον ξεκίνημα της θητείας της, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατόν την διαρκώς αυξανόμενη διεθνή τάση του γαστρονομικού τουρισμού, προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Αιχμή του δόρατος στην επίτευξη του στόχου αυτού ήταν η ανάδειξη του Νοτίου Αιγαίου σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δράσεων που ήδη υλοποιούνται και θα κορυφωθούν μέσα στο επόμενο έτος.