Απάντηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Κωνσταντίνου Μπιζά, σε σημερινό Δελτίο Τύπου του Χαράλαμπου Κόκκινου

Ρεσιτάλ φαντασιοπληξίας του Χαράλαμπου Κόκκινου

  • Δευτέρα, 20 Αυγούστου, 2018 - 12:15

Σταθερά φαντασιόπληκτος και αδιάβαστος, μονίμως διακατεχόμενος από το άγχος της τζάμπα δημοσιότητας, ο Χαράλαμπος Κόκκινος, με σημερινό Δελτίο Τύπου, ψευδώς ισχυρίζεται ότι το ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούντο στις φυλακές της Τουρκίας και η επίδοσή του στο Τουρκικό Προξενείο, έμεινε στα συρτάρια της ηγεσίας της Περιφέρειας.

Ενημερώνω τον κ. Κόκκινο ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίασή του στις 21 Ιουλίου 2018, ουδέποτε έλαβε απόφαση επίδοσης στο Τουρκικό Προξενείο του ψηφίσματος συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς το οποίο εξέδωσε και αποτύπωνε την πολιτική βούληση του σώματος, για την απελευθέρωση των δύο κρατουμένων και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες. Η πρόταση επίδοσης του ψηφίσματος απορρίφθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο δεν αποτελεί όργανο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

Όλα όσα ο Χαράλαμπος Κόκκινος ισχυρίζεται, βρίσκονται μόνο στο δικό του μυαλό και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Θλίβομαι που εξακολουθεί να περιφέρει την άγνοιά του, σε μια προσπάθεια να κερδίσει λίγα λεπτά ανέξοδης δημοσιότητας. Η διαρκής προσπάθειά του να εφευρίσκει τρόπους για να κρατηθεί στην επικαιρότητα, αγγίζει το κωμικοτραγικό.

Ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιστρέψω στον Χαράλαμπο Κόκκινο να διαστρεβλώνει ενσυνειδήτως την αλήθεια και να διασύρει το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθοδηγούμενος από τα πολιτικά, υπαρξιακά του αδιέξοδα.

Για το λόγου το αληθές, επισυνάπτω το ακριβές κείμενο του ψηφίσματος, όπως περιλαμβάνεται στα Πρακτικά της συνεδρίασης της 21ης Ιουλίου 2018.

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: