Ανακοίνωση - δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χ. Κόκκινου

Η Α.Δ.Α. που εκθέτει τον κ. Μπιζά και δικαιώνει τις απόψεις μου

  • Τρίτη, 21 Αυγούστου, 2018 - 12:26

Με χθεσινό δελτίο τύπου ενημέρωσα την κοινή γνώμη ότι «Το ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνταν παράνομα στην Τουρκία και η επίδοσή του στο Τουρκικό Προξενείο έμεινε στα συρτάρια της ηγεσίας της Π.Ν.Αι.». Αναφερόμουν στο 28ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκε στις 21.7.2018 και είχα αναλάβει την ευθύνη και πρωτοβουλία να εισηγηθώ. Θυμίζω ότι δεν έλαβα απάντηση και σε υπηρεσιακό έγγραφο που έστειλα προ ημερών και επικεντρωνόμουν στην αδράνεια που έδειξε η ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και δεν το κοινοποίησε στους αρμοδίους ούτε ενημερώθηκε η κοινωνία. 

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μπιζάς χθες 20.8.2018 στις 14:50 και λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή μου απέστειλε στα Μ.Μ.Ε. δελτίο τύπου με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα...

Εκτέθηκε όμως από την ανάρτηση σε ΑΔΑ της συγκεκριμένης απόφασης, διότι η πρώτη δημοσιοποίησή της πραγματοποιήθηκε:

⦁ μόλις χθες 20.8.2018 και ώρα 14:50, δηλ.: ένα μήνα μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης), 

⦁ πέντε (5) ημέρες μετά την απελευθέρωση των στρατιωτικών,

⦁ δύο (2) ώρες μετά το δελτίο τύπου που εξέδωσα και

⦁ τέσσερις (4) ημέρες μετά το υπηρεσιακό έγγραφο που του απέστειλα σχετικά!

Σας παρατίθεται προς ενημέρωση η σχετική ανάρτηση με τα πλήρη ημερομηνιακά στοιχεία δημοσίευσης που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και ότι η ηγεσία της Π.Ν.Αι. είχε «στα συρτάρια» για λόγους που η ίδια γνωρίζει το παραπάνω ψήφισμα.

Τέλος ενημερώνω ότι με το 21.8.2018 α.π. 229 έγγραφό μου, ζήτησα από τον κ. Μπιζά να μου στείλει τα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, όπου κι εκεί αναμένεται να δικαιωθώ, διότι είχε ζητηθεί η αυτονόητη προσθήκη να κοινοποιηθεί το ψήφισμα στο Τουρκικό Προξενείο της Ρόδου, χωρίς να υπάρξει από κανέναν αντίρρηση. 

Τα συμπεράσματα δικά σας...