Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών για την απεργία της ΠΝΟ

  • Παρασκευή, 24 Αυγούστου, 2018 - 14:59

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων των πλοίων στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η απεργία αυτή, η οποία έχει εξαγγελθεί με προοπτική κλιμάκωσης, τη συγκεκριμένη περίοδο, θα δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα στις μετακινήσεις των επιβατών και των εμπορευμάτων.

Θα έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στον τουρισμό, εγκλωβίζοντας τους επισκέπτες στα νησιά και βγάζοντας τους από το πρόγραμμά τους αλλά διαταράσσοντας και την ομαλή ροή της καθημερινότητας των κατοίκων.

Ο Σεπτέμβριος θεωρείται ως ο μήνας που καθορίζει την καλή τουριστική περίοδο ανάλογα τον αριθμό των επισκεπτών. Τα τελευταία χρόνια η υψηλή κίνηση τον συγκεκριμένο μήνα μας δίνει ελπίδες για καθιέρωση των νησιών μας ως προορισμούς και εκτός των καλοκαιρινών μηνών.

Στηρίζουμε τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά αυτή δεν θα πρέπει να είναι εις βάρος των πολιτών και της οικονομίας, ειδικά σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε.

Ελπίζουμε στην εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης προς όφελος όλων.