Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Επί τάπητος η ατζέντα για τα κληροδοτήματα

  • Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, 2018 - 15:57

Συνάντηση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη είχε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Αντικείμενο της συνάντησης στην οποία συμμετείχε η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας και Διευθύντρια Κοινωφελών Περιουσιών της Α.Δ.Α κα Πετρούλα Αποστολάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημόσιας Περιουσίας Ν. Αιγαίου κα Αντριάνα Ζερβάκη, ήταν η κατάθεση προτάσεων για τον εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου που διέπει τη διαχείριση των κληροδοτημάτων, αφού το υφιστάμενο καθίσταται απαγορευτικό για την κτηριακή αξιοποίηση της περιουσίας τους.

'Οπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, οι αποφάσεις για την αλλαγή του νομικού πλαισίου αλλά και αυτές που σχετίζονται με την κτηριακή αξιοποίηση των κληροδοτημάτων πρέπει να ληφθούν άμεσα προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιδείνωσης ή κατάρρευσης των κτιρίων, προσθέτοντας ότι μέχρι και σήμερα οι διοικήσεις των κληροδοτημάτων έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Για μία ακόμη φορά, όπως πολλάκις στο παρελθόν, ο κ. Λεονταρίτης εξέφρασε την αγωνία του για την κατάσταση της κτηριακής περιουσίας των κληροδοτημάτων και τη λύπη του για την εξάντληση όλων των προσπαθειών στην αναζήτηση ιδιωτικών επενδύσεων, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρώην ξενοδοχείο "Κυκλαδικόν". Παρά το γεγονός ότι η παραχώρησή του δημοπρατήθηκε με ευνοϊκότατους όρους (μακροχρόνια 50ετή μίσθωση - χαμηλό μίσθωμα κτλ.), προσελκύοντας αρχικά πολλούς επενδυτές, δυστυχώς όμως όλοι απέσυραν το ενδιαφέρον τους.

Με ορατό τον κίνδυνο της μη εξεύρεσης ιδιωτικών επενδύσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε πρόταση για τη συγχώνευση των κληροδοτημάτων Σταματίου Πρωίου και Άννης Κουτσοδόντη, η οποία θα δημοσιοποιηθεί σε όλες της τις πτυχές και λεπτομέρειες στο αμέσως προσεχές διάστημα. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που έστω και την τελευταία στιγμή υπάρξει ιδιωτικός επενδυτικός σχεδιασμός θα προτιμηθεί έναντι οποιασδήποτε άλλης λύσης.

 

Ετικέτες: